П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Одесит викрав у ДТЕК електроенергії на загальну суму 158 293 гривень - яким було рішення суду

+ -
0

Чоловік для зменшення витрат викрав електроенергію. Своїми діями він завдав ДТЕК збитків на загальну суму 58 293 гривень. Про це йдеться у вироку Малиновського районного суду Одеси, опублікованому 14 червня 2023 року.

На початку жовтня 2022 року чоловік, працюючи на виробничому підприємстві з виготовлення лаваша ТОВ «Ніка», для зменшення витрат на споживання електроенергії та збільшення економічних результатів від здійснюваної виробничої діяльності, всупереч встановленому законом порядку, тобто без дозволу енергопостачальної організації та відповідного договору з нею в порушення вимог ст. 26 Закону України «Про електроенергетику», виник кримінально-протиправний умисел на викрадання електричної енергії, належної АТ«ДТЕК Одеські Електромережі», шляхом її самовільного використання в значній кількості.

20.10.2022 року чоловік, маючи доступ до приміщення щитової трансформатора 0,6 КВА, розташованого на території ТОВ «Ніка», встановив перемички, які шунтують вторинне струмове коло обліку на вимірювальному колодязі, чим порушив схему підключення засобів обліку електропостачання, що виразилось у частковому обліку вживаної електроенергії нежитлових (господарських) приміщеннях.

"20.10.2022 року до 28.10.2022 року чоловік самовільно викрав, незаконно споживши 23 877 кВт\год електричної енергії, чим завдав АТ «ДТЕК Одеські Електромережі» майнової шкоди у значному розмірі на загальну суму 158 293 гривень. За таких обставин, своїми умисними діями, на думку органу досудового розслідування, він вчинив кримінальний проступок, передбачений ч. 1 ст. 188-1 КК України, за ознаками: викрадення електричної енергії шляхом її самовільного використання без приладів обліку, що завдало значної шкоди", - вказується у матеріалах справи. 

Як покарання обрав суд?

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні кримінального проступку за ч. 1 ст. 188-1 Кримінального кодексу України. Йому призначили покарання у вигляді штрафу в розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1 700 гривень.

Источник

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости