П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Кабмін дозволив не публікувати інформацію про закупівлі на потреби оборони

+ -
0

Кабінет Міністрів дозволив не публікувати інформацію про закупівлі на потреби оборони, а також не оголошувати розташування підприємств-постачальників для захисту даних від ворога. Про це йдеться у повідомленні Міністерства економіки, передають Українськi Новини.

"Уряд вніс зміни до правил проведення публічних закупівель: підвищили безпеку учасників торгів, зменшили можливості для зловживань замовників та розширили перелік підстав для закупівель без відкритих торгів", - йдеться у повідомленні.

Відповідне рішення Кабмін ухвалив 5 липня.

Згідно з повідомленням, уряд розширив перелік підстав для закупівель без використання електронної системи закупівель.


"Відтепер закупівлі за нагальною потребою для ЗСУ, військових формувань, Вищих військових навчальних закладів, правоохоронних органів, ДСНС, а також  закупівлі "Укрзалізниці", які спрямовані на  ремонти та відновлення техніки, зможуть відбуватись без застосування відкритих торгів або електронного каталогу", - повідомляє міністерство.

Крім того, задля безпеки замовників, постачальників та виконавців, замовникам дозволили не вказувати населений пункт, де розташоване підприємство, а лише, наприклад, район чи область.

"Закупівлі замовників для нагальних оборонних потреб за рахунок місцевих та інших публічних бюджетів, буде проводитись без застосування відкритих торгів або електронного каталогу. Такі договори будуть оприлюднені в електронній системі закупівель через 90 днів з дня припинення або скасування правового режиму воєнного стану", - розповіла заступниця міністра економіки Надія Бігун.

Крім того, замовники отримали право закуповувати товари у країн-партнерів, з якими Україна уклала угоди про вільні державні закупівлі без нижньої межі.

Як повідомляли Українські Новини, у лютому 2023 року Верховна Рада запровадила прозорість в оборонних закупівлях (крім відомостей про закупівлі товарів, робіт і послуг оборонного призначення, що становлять державну таємницю).

У січні 2023 року Кабмін звільнив заступника міністра оборони В'ячеслава Шаповалова, який відповідав за тилове забезпечення Збройних сил України і подав у відставку після скандалу із закупівлею продуктів харчування для військових.


Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости