П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Під видом потреб забезпечення оборони СМЕП Одеси уникнув конкурентних процедур закупівель

+ -
+1

Працівники Південного офісу Держаудитслужби провели перевірку закупівель комунальної установи «Спеціалізований монтажно-експлуатаційний підрозділ» Одеської міської ради за квітень – червень 2022 року.

Було перевірено 8 договорів про закупівлю та їх виконання на загальну суму 10,9 млн грн.

Як повідомляє прес-служба Південного офісу Держаудитслужби, установлено завищення вартості виконаних послуг (з ремонту) з нанесення розмітки на загальну суму 626 тис. грн, а також укладання договорів на закупівлю товарів та послуг без проведення визначених Законом процедур закупівель загальною ціною договорів на суму понад 10млн грн.

Виявлено, що 7 з 8 договорів були укладені без застосування конкурентних процедур закупівель, обґрунтовуючи це тим, що вони необхідні для забезпечення потреб оборони під час дії правового режиму воєнного стану (закупівлі з позначкою «Українська Визвольна Війна»).

Однак документи на проведення закупівель не містять обґрунтування нагальної потреби у здійсненні закупівлі для забезпечення потреб оборони, як це зазначено у відповідному рішенні виконавчого комітету Одеської міської ради. Більше того, відповідно до Міської цільової програми «Безпека дорожнього руху в місті Одесі на 2020-2022 роки» придбання цих товарів та послуг було плановим на 2022 рік для здійснення діяльності КУ «СМЕП» у звичайному порядку, а не нагальною потребою для забезпечення оборони.

Також відсутність нагальної потреби доводиться і тим, що на момент перевірки придбані матеріали на загальну суму майже в 2 млн грн перебували на складі більше трьох місяців без використання.

КУ «СМЕП» мала часову можливість для застосування процедур закупівель відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі», натомість безпідставно скористалася спрощеними можливостями постанови КМУ від 28 лютого 2022 р. № 169 «Деякі питання здійснення оборонних та публічних закупівель товарів, робіт і послуг в умовах воєнного стану». Зазначене призвело до визначення ціни придбання без застосування конкурсної процедури.

Про результати поінформовано Одеську міську раду. Матеріали перевірки спрямовано до правоохоронних органів.


Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости