П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Капітальний ремонт дорожнього покриття в Таїровській ОТГ зроблено абияк

+ -
0

Працівники Південного офісу Держаудитслужби провели перевірку закупівель Таїровської селищної ради Одеського району Одеської області за 2020-2021 роки. Всього було перевірено 9 договорів про проведення капітального ремонту дорожнього покриття та благоустрою на території населених пунктів ОТГ.

Про це повідомляє прес-служба Південного офісу Держаудитслужби.

Найперше у ревізорів постали питання щодо законності визначення переможців тендерів: вони не відповідали кваліфікаційним критеріям, передбаченим Законом України «Про публічні закупівлі».

За результатами перевірки встановлені фінансові порушення, що призвели до втрат, на загальну суму 1,4 млн грн.

Наприклад, через махінації на розцінках компанія «АВРА» суттєво збільшила ціну ремонту асфальтобетонного покриття доріг. А СПК «ФЛАГМАН» «зекономив» на якості та кількості необхідних матеріалів для облаштування пішохідних доріжок, бордюрів та інших елементів благоустрою. Керівництво Таїровської селищної ради факт втрати майже 340 тис. грн обґрунтувало відсутністю у штаті сільради посади інженера технічного нагляду.

Як наслідок, ремонтні роботи були виконані неякісно. Через кілька місяців на місті нових латок вже утворилися великі ями, про що свідчать дані фотофіксації руйнування дорожнього полотна, яку провели одеські ревізори. Треба зазначити, що за договором підрядник гарантує якість виконаних послуг. Строк гарантії ? дванадцять місяців з дати введення об’єкта в експлуатацію (листопад 2021 р.). Проте жодні претензії щодо якості ремонту дорожнього полотна від Таїровської селищної ради до підрядників не надсилалися.

Така «довіра» і стала причиною втрати 1,4 млн грн державних коштів. Матеріали перевірки скеровано до прокуратури Одеської області та Управління стратегічних розслідувань ДСР НП України в Одеській області.

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости