П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Захарівська селищна рада використала державну субвенцію на підключення до Інтернету на свій розсуд

+ -
-1

Фахівці Південного офісу Держаудитслужби завершили перевірку дотримання законодавства у сфері публічних закупівель при проведенні Захарівською селищною радою Роздільнянського району Одеської області відкритих торгів з послуг з підключення закладів соціальної інфраструктури до широкосмугового доступу до Інтернету за період з 01.01.2021 по 31.05.2022.

Про це повідомляє прес-служба установи.

Під час перевірки встановлено низку випадків неефективного управління і використання коштів, отриманих у межах реалізації програми Кабінету Міністрів «Інтернет-субвенція» для підвищення доступності до Інтернету сільських мешканців. Також, установлено й випадки не наданих взагалі послуг.

Головним переможцем відкритих торгів стало ПП «Діамант-ТВ», укладено 12 договорів на загальну суму 794, 5 тис. грн, хоча підприємство не відповідало всім необхідним критеріям, установленим для переможця. Таке порушення процедури керівництво Захарівської селищної ради пояснило браком часу та великим обсягом документів. Напевне, через брак часу акти  здачі-приймання виконаних послуг на підключення шкіл, дитячих садків, будинків культури, бібліотек та ФАПів у кількох населених пунктах підписані без тестування роботи Інтернет-мережі.

Тому під час перевірки виявлено, що, скажімо, будівлю ФАПу в с. Новозаріцьке, яку за документами облаштовано Wi-Fi, взагалі зачинено, а прийом хворих тимчасово здійснюється у приміщенні старостату. У бібліотеці села інтернет-обладнання немає.

Не було необхідного комп’ютерного обладнання і у приміщенні ФАПу с. Василівка, у кабінеті проводили ремонт, а прийом хворих ? у старостаті. Провести тестування послуги у Василівському дитячому садку також не вдалося через те, що не було самого дитячого садка. У селищній раді цей прикрий факт пояснили технічною помилкою при формуванні проєкту договорів, яку чомусь не виправили надалі у договорі з виконавцем.

Не було проведено тестування послуги у приміщенні школи с. Росіянівка через те, що паролю для підключення до мережі Wi-Fi не знали ані вчителі, ані працівники селищної ради.

У Новошибському клубі провести тестування послуги з використанням кабелю теж не вдалося через брак самого кабелю. Знову ж таки, селищний голова пояснив брак важливого обладнання тим, що приміщення сільського клубу в нічний період не охороняється, а тому комп’ютерна техніка (ноутбук) разом з іншим приладдям зберігається вдома у завідувача сільського клубу.

У деяких об’єктах соціальної інфраструктури показники швидкості доступу до Інтернету не відповідали вимогам договорів. А в селах Карабанове, Глубокояр, Онилове, Савчинське встановлено улаштування лише кабель-каналу до кожного закладу. Захарівській селищній раді надіслано вимогу щодо усунення виявлених порушень. Складено 2 протоколи про адміністративне правопорушення на головного бухгалтера.

Матеріали перевірки закупівлі передано до Одеської обласної прокуратури.

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости