П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Під час ревізії Квартирно-експлуатаційного відділу м. Одеса аудитори виявили фінансових порушень на 41 млн грн

+ -
0

Працівники Південного офісу Держаудитслужби під час ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Квартирно-експлуатаційного відділу м.Одеса встановили фінансових порушень, що призвели до втрат, на загальну суму 41 млн грн. Період, що підлягав ревізії, – з 01.01.2018 по 31.08.2021.

Про це повідомляе пресслужба Південного офісу Держаудитслужби.

Під час ревізії аудитори виявили факти порушень земельного законодавства і головною проблемою визначили неоформлення належно права власності або права користування землею, що веде до незаконного відчуження земель оборони та стає ризиком втрати державою активів.

Зокрема, на обліку КЕВ м. Одеса перебуває 198 земельних ділянок загальною площею 6828,06 га. Проте встановлено, що станом на 01.01.2021 тільки на 55 земельних ділянок є державні акти на право постійного користування та лише на 44 земельних ділянки є кадастрові номери. Державну реєстрацію прав у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно КЕВ м. Одеса здійснено лише на 1 земельну ділянку площею 46,0578 га.

Проведеним обстеженням одного з військових містечок на території м. Одеси (умовно № 1) встановлено, що на земельній ділянці площею 0,4200 га побудовано та експлуатуються сторонніми особами дві багатоповерхові житлові будівлі з підземним паркінгом, закладами торгівлі, побутового обслуговування громадян та адмінприміщеннями. Ділянка була виділена ще у 1951 році Міністерству оборони України (СРСР), правовстановлюючих документів у КЕВ м. Одеса немає. З 2015 року КЕВ м. Одеса проводиться претензійно-позовна робота щодо визнання незаконними цих забудов, проте поки що безрезультатно.

Під час ревізії проведено обстеження військового містечка (умовно № 2),орієнтовною площею 2,500 га – земельна ділянка не сформована (немаєкадастрового номера). Обстеженням з залученням спеціаліста встановлено, щофактично ділянка займає значно більшу площу – 3,7936 га. Окрім цього, відповіднодо Генерального плану, на цій території мають розміщуватися 28 котеджів табудівель «Будинку рибалки» КЕВ м. Одеса для відпочинку військовослужбовців.

Проте є 19 котеджів, тоді як на ділянці, де мають розміщуватися ще 9 котеджів, атакож вздовж лінії узбережжя самовільно збудовано майже 126 приватних будинків.Фактично територію військового містечка забудовано невідомими особамидерев’яними будинками, від експлуатації яких ані бюджет, ані військові зиску неотримують. І таки випадки непоодинокі.

Сумнівний ефект має операція з передачею КЕВ м. Одеса підприємцю матеріальних цінностей. Під час перевірки правильності списання матеріальних цінностей аудитори встановили, що в період з 15.05.2019 по 28.12.2019 одній фізичній особі ФОПівцю передавалися зі складу будівельні матеріали та інші матеріальні цінності. З документів – тільки акти приймання-передачі. Договори передачі матеріальних цінностей на відповідальне зберігання або виконання підрядних робіт між КЕВ м. Одеса та ФОП не укладалися. Підприємець через три місяці після цього припинив свою діяльність. В результаті КЕВ м. Одеса втрачено матеріальних ресурсів на загальну суму 1,5 млн грн. Об’єкту контролю надіслано вимогу щодо усунення порушень законодавства.

На 4 посадових осіб Квартирно-експлуатаційного відділу м. Одеса складено протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 164-2 КУпАП. Матеріали ревізії передані до Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Миколаєві.

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости