П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Ремонт території Одеської обласної лікарні за 35 мільйонів вирішили віддати депутатській фірмі

+ -
0

Департамент капітального будівництва та дорожнього господарства Одеської обласної державної адміністрації провів закупівлю щодо обрання підрядника, який зробить капітальний ремонт та благоустрій території комунального некомерційного підприємства "Одеська обласна клінічна лікарня" Одеської обласної ради".

Відповідна інформація міститься в системі електронних закупівель Prozorro.

Закупівлю провели у форматі відкритих торгів з особливостями й конкурентів в "переможця" торгів — товариства з обмеженою відповідальністю "Березівкаагрошляхбуд" не було.

Після того, як товариство надасть детальну інформацію департаменту стосовно крана на автомобільному ходу, та технічний паспорт, з ним можна буде укласти угоду. В разі укладання угоди ТОВ повинне буде зробити роботу до 1 травня 2024 року та отримати за це 35 мільйонів 39,4 тисячі гривень.

За даними сервісу YouControl, товариством з обмеженою  відповідальністю "Березівкаагрошляхбуд" належить Князю Хачатряну — депутату Одеської обласної ради.

Взагалі, за такої процедури, майже всі строки коротші, ніж були у відкритих торгах відповідно до закону "Про публічні закупівлі". Тобто ця закупівля проходить значно швидше, ніж відкриті торги.

Період подання пропозицій — сім календарних днів, період оскарження кваліфікації — п'ять календарних днів. 

З початком повномасштабної агресії російської федерації проведення закупівель в форматі відкритих торгів з особливостями, коли терміни процедур знижені, а в переможців немає конкурентів стали переважати над іншими. 

За даними Міністерства економіки, з 14 по 20 грудня 2022 року 306 успішних торгів на Prozorro із 347  були завершені з одним учасником. Тобто майже 90% закупівель за цей період проведені з одним учасником торгів. 

Втім минулого року Кабінет Міністрів України тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, змінив правила проведення торгів. 

Більше у Telegram 

Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости