П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

На Одещині депутата від «Слуги Народу» підозрюють в розтраті коштів лікарні

+ -
-1

Депутата Овідіопольської селищної ради від партії «Слуга Народу» Володимира Літвінчука підозрюють у розтраті понад 1,24 мільйона гривень з бюджету. За даними слідства, будучи директором лікарні він закупив за завищеними цінами обладнання для опалення медзакладу.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на судовий реєстр.

Слідчий суддя Овідіопольського районного суду відмовився відправляти під домашній арешт депутата Овідіопольської селищної ради Володимира Літвінчука, якого правоохоронці підозрюють в розтраті понад 1,24 мільйона гривень. Натомість суддя призначив підозрюваному запобіжний захід у вигляді особистого зобов?язання.

За даним слідчих Літвінчук здійснив розтрату бюджетних коштів будучи на посаді директора КНП  «Овідіопольська лікарня». У жовтні 2022 року під час підготовки до опалювального сезону він наказав шляхом укладення прямого договору закупити бувше у використанні обладнання з котельні, яка знаходилась на території лікарні.

Як виявилось, що на момент купівлі це обладнання вже рік забезпечувало теплопостачання до будівель медзакладу в рамках договору з ТОВ «Захарівське районне теплопостачальне підприємство». За даними аналітичної платформи YouControl, ця компанія належить Груздєвій Наталії, а керує нею Груздєв Олександр. 

Але контракт на купівлю вживаних котлів «Овідіопольська лікарня» уклала з ФОП Мариною Груздєвою. Загалом за два котли КОТВ-400 та КОТВ-250 медзаклад заплатив 1,9 мільйона гривень.

Водночас ринкова вартість аналогічних вживаних котлів на час підписання договору була значно нижчою, зазначає слідство. Вартість котла КОТВ-250 становила 232 843,50 гривень, а КОТВ-400 коштував 336 776,50 гривень. Устаткування для них також було значно дешевше, аніж закупила лікарня. Загальна ринкова вартість обладнання та котлів становила 657 844,90 гривень. Тому слідчі заявляють, що керівник лікарні разом з родиною Груздєвих завдав збитків на суму 1 242 155,10 гривень.

Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости