П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

На Одещині депутату заплатять мільйон за ремонт укриття

+ -
0

Ананьївський ліцей на Одещині без використання електронної системи підписав угоду на капітальний ремонт та облаштування укриття в селі Байтали. Підряд на майже один мільйон гривень віддали місцевому депутату Олександру Грицькому.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на закупівлю.

Комунальна установа «Ананьївський ліцей №1» замовила роботи з проведення ремонту та облаштування укриття для учнів Байтальської філії навчального закладу. Обійдеться це бюджету територіальної громади в 985 259 гривень. 

Керівництво ліцею не проводило відкритих торгів з обрання підрядника, а самостійно обрало підприємця, якому віддало контракт. Ним виявився депутат Ананьївської міської ради Олександр Грицький. Він очолює постійну депутатську комісію з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження та транспорту.

За даними порталу Clarity Project, з 2016 року Олександр Грицький отримав 135 підрядів на понад 31,8 мільйона гривень. Переважна кількість – від чиновників Ананьївської ОТГ. Але найбільше підрядів він отримав від відділу з питань будівництва, житлово-комунального господарства та інфраструктури Ананьївської міської ради. 

Дружина депутата Юлія Грицька очолює юридичного відділу апарату Ананьївської міської ради. Його батько, Володимир Грицький, колись працював директором КП «Ананьїв-Водоканал», а мати Галина Леонідівна свого часу також отримувала підряди від місцевих чиновників. Брат ананьївського депутата Сергій Грицький був кандидатом в депутати ВРУ у 2019 році та працював помічником депутатки Одеської міської ради Лілії Леонідової. 

Минулого року колеги з редакції «Наші Гроші» писали про новоспечену 67-річну підприємицю Любов Підопригору, яка за місяць після реєстрації отримала свій перший підряд на мільйон гривень в Ананьєві. Журналісти звернули увагу на те, що вказаний у реєстрі юридичних та фізичних осіб-підприємців номер телефону Підопригори збігається із номером, що використовує ще один місцевий ФОП Олександр Грицький.

А ще «Антикорупційний вимір» звернув увагу, що у 2020 році дружина депутата Юлія Грицька задекларувала зарплату, яку вона отримала від ФОП Апостолов В.П. Однак цей Володимир Апостолов декілька разів вдавав конкурента на тендерах, в яких брали участь Олександр Грицький та компанія його батька ПП «Греча».



Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости