П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Фігурант справ про розкрадання коштів купив нову фірму і отримав підряд з ремонту укриття під Одесою

+ -
0

Обвинувачуваний в привласненні 21,36 мільйона гривень на будівництві причалів та днопоглиблення в порту Олексій Лагуткін отримав підряд з ремонту підвалу школи в селі Фонтанка. Фірму, якій чиновники Фонтанської сільради без проведення торгів віддали контракт на 1,42 мільйона гривень, Лагуткін купив два тижні тому.

За інформацією з Prozorro, Управління капітального будівництва Фонтанської сільської ради 13 листопада без використання електронної системи уклало угоду з ТОВ «Анфаронс» на понад 1,42 мільйона гривень. За ці кошти підрядник має провести капітальний ремонт та облаштування підвалу в Фонтанському НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів — гімназія» (с. Фонтанка, вул. Центральна, 55). Надалі приміщення будуть використовувати як укриття для учнів.

За даними аналітичної платформи YouControl, компанію ТОВ «Анфаронс» створила 5 місяців тому одеська адвокатка Олена Таташанова, яка заробляє на життя реєстрацією та перепродажем фірм. Вона вже фігурувала в матеріалі «Антикорупційного виміру» про фірму з кримінальним шлейфом, якій «подарували» підряд на 21 мільйон гривень. 

Наприкінці жовтня цього року компанію ТОВ «Анфаронс» придбав чоловік з Донецькою пропискою, на ім’я Олексій Лагуткін. І вже за два тижні чиновники Фонтанської сільради сміливо підписують з ТОВ «Анфаронс» угоду з ремонту і облаштування шкільного укриття, від якості якого залежать життя та здоров?я дітей.

І все б нічого, але власник новоствореної фірми Олексій Лагуткін дуже добре відомий правоохоронцям і не лише. Річ у тому, що він є обвинувачуваним у справі НАБУ про розкрадання близько 300 мільйонів гривень посадовцями ДП «Адміністрація морських портів України» та підрядниками. Серед фігурантів була його фірма «Лігос УА», яка отримала підряд з днопоглиблювальних робіт в порту «Южний». Детективи НАБУ вважають, що на цих роботах Лагуткін завдав державі збитки в розмірі 21,36 мільйона. 

Крім того, у 2020 році одеські правоохоронці стверджували, що ТОВ «Укрбудконстракшн» привласнила понад 1,68 мільйона гривень на реконструкції спортивних майданчиків та опорної школи у Великій Михайлівці на Одещині. Компанія «Укрбудконстракшн» теж належала Олексію Лагуткіну. Суд над ним по цій справі досі триває. 

Наразі не відомо, що стало зі справами про розкрадання грошей на ремонті їдальні одеської школи №27 та під час реконструкції дитсадка №9 «Голубок» в селі Нерубайське. Роботи там теж виконувала «Укрбудконстракшн» Лагуткіна і правоохоронці заявляли про відкриття проваджень.  

Певний час одіозний підрядник не «світився» в закупівлях Одещини, але зараз він, здається, знову хоче стати активним отримувачем бюджетних підрядів. Про це свідчить той факт, що окрім новенької ТОВ «Анфаронс» Олексій Лагуткін нещодавно придбав фірму «Альмейн Лайт». 

Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости