П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Справа "Глибоководного випуску" рухається до розв'язки

+ -
0

Наприкінці 2023 року колегія суддів Приморського райсуду Одеси, після чотирирічного розгляду, винесла виправдувальне рішення щодо багатостраждального Глибоководного випуску.

Протягом багатьох років слідство наполягало на тому, що підрядна організація при реалізації масштабного інфраструктурного проекту Глибоководний випуск привласнила бюджетні кошти. Проте, слідство за весь час так і не змогло довести обвинувачення, і колегія суддів винесла виправдувальне рішення через недоведеність наявності в діях складу кримінальних правопорушень при реалізації проекту.

У суспільстві через ЗМІ нав'язувалася думка, що проект, який мав служити для скидання очищених стічних вод Одеси на безпечну відстань у Чорне море, «не було реалізовано (тобто трубопроводу взагалі немає), а виділені кошти – “освоєно”, а простіше кажучи – викрадені. Сам проект у своїй називався «грудою будматеріалів».

Ці думки протягом багатьох років активно насаджували слідство, активісти та громадські діячі через ЗМІ. Сьогодні залишається констатувати, що трубопровід у наявності, проект – робочий, а звинувачення, що раніше звучали, - сфабриковані. Кому це було вигідно?

З чого напрошується питання, а як так, у чому річ? Невже кримінальна тягомотина спровокувала більш ніж десятирічний простий такого важливого і потрібного об'єкта для одеського регіону?

У ході судових розглядів виявилося, що розтиражоване твердження про викрадені 421,57 млн. гривень бюджетних грошей не відповідає дійсності, і спростовується документами, які були надані стороною захисту.

Зокрема, "Господарський суд Києва задовольнив два позови підрядної компанії «Ремерцентр» до департаменту розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства і до Департаменту капітального будівництва Одеської ОДА  про стягнення заборгованості за виконані підрядні роботи за договором № 26 від 26.07.2010 на загальну суму 258,2 млн гривень. Вищим господарським судом  рішення суду першої та апеляційної інстанції, про стягнення заборгованості на користь «Ремерцентру», залишено без змін. Будь-яких належних та допустимих доказів на підтвердження факту прийняття неправосудних рішень чи невідповідності висновків суду фактичним обставинам у справах № 910/19256/14 та 910/19328/14 стороною обвинувачення не надано".

Також, у ході засідань з'ясувалося, що після повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну, за розпорядженням Одеської обласної військової адміністрації, скидання всіх стічних вод Одеси з березня минулого року досі здійснюється в Чорне море через Глибоководний випуск. Тобто, незважаючи на 10 років простою, побудований у 2011 році «Глибоководний випуск» належним чином функціонує та використовується за призначенням, що свідчить про надзвичайно високу якість труби та самого будівництва.

 

Як раніше повідомляли ЗМІ, ще в 2018 році було успішно проведено тестовий запуск Глибоководного випуску. Вже тоді звучало, що дуже дорогий інфраструктурний об'єкт багато років не працюючи лежить на дні Одеської затоки. Проте випуск продовжував простоювати роками.

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости