П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Одеса вже рік скидає в море каналізаційні стоки через нібито "непрацюючий" "Глибоководний випуск"

+ -
0

Дива та й годі. Ще торік користувачі соцмереж почали відзначати, що вода у Хаджибейському лимані стала значно чистішою. Крім цього, не таким критичним виглядає щорічне підвищення рівня води у Лимані. 

Відповіді на ці питання було отримано в ході судового засідання щодо Глибоководного випуску, де підрядну організацію, яка реалізовувала проєкт, звинувачують у розкраданнях бюджетних коштів під час будівництва об'єкта.

Так, під час останнього засідання стало відомо, що після початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну, за розпорядженням Одеської обласної військової адміністрації, відведення всіх стічних вод Одеси з березня минулого року до цього часу здійснюється в Чорне море через "Глибоководний випуск".

Очевидно, що вказані заходи вжито у зв'язку з тим, що навіть поодиноке влучення російської ракети або бомби в греблю Хаджибейського лиману, в якому накопичуються всі стічні води Одеси, призведе до значної руйнації. Це спричинить затоплення великої частини Одеси.

Під водою можуть опинитися сотні тисяч мешканців мільйонного міста.

Тобто, незважаючи на 10 років простою, збудований ще у 2011 році "Глибоководний випуск" належним чином функціонує та використовується за призначенням, що свідчить про надзвичайно високу якість труби та самого будівництва.

Як раніше повідомляли ЗМІ, ще п'ять років тому, у 2018 році, було успішно проведено тестовий запуск "Глибоководного випуску". 

Вже тоді зазначалося, що дуже дорогий інфраструктурний об'єкт багато років без діла лежить на дні Одеської затоки. Але випуск продовжував простоювати.

За роки судових розглядів змінилося кілька генеральних прокурорів та прокурорів Одеської області, а звинувачення у розкраданнях коштів при реалізації проєкту "Глибоководний випуск" фактично розвалилися в суді.

Більше того, у 2016 році тепер уже колишній генпрокурор Юрій Луценко висловив припущення, що трубопроводу взагалі немає. Цю ж думку активно поширювали через ЗМІ слідство, активісти та громадські діячі. 

А нині залишається констатувати, що трубопровід існує, проєкт - робочий, а звинувачення, які раніше лунали, - сфабриковані. Кому це було вигідно? І хто відповість за десятирічний простій через судові тяжби такого конче важливого об'єкту для Одеського регіону?

Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости