П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Вища рада правосуддя звернулась з заявою до Приморського райсуду Одеси через корупційне провадження

+ -
0
Вища рада правосуддя звернулась із заявою до Приморського райсуду Одеси з приводу корупції серед суддів. Заяву розіслали й іншим судам. В тексті закликати утримуватись від корупції й не плямувати суддівський авторитет. Приводом до цього звернення послужило кримінальне провадження проти судді Приморського райсуду Іллі Лонського.

Про це повідомляє видання «Судово-юридична газета». Зазначається, що така заява, написана для конкретного суду, у практиці ВРП вперше. 

Видання повідомляє, що детективи НАБУ зафіксували розмови та отримали доступ до листування між суддею Лонським та адвокатом Євгеном Берестовим. Співрозмовники обговорювали розміри майбутніх хабарів, які вони отримають за вирішення справ, що були у провадженні в інших суддів.

Поки не встановили, чи міг дійсно впливати Ілля Лонський на інших суддів в питанні їхніх проваджень. Та з листувань випливало, ніби підозрюваний мав замовлення від своїх колег з Приморського райсуду щодо вирішення певних справ. 

Нагадаємо, раніше Вища рада правосуддя відсторонила суддю Іллю Лонського від обійманих посад. Його звинувачують у спробі давання хабаря іншій судді. За це вона мала б ухвалити позитивне рішення у справі про адміністративне правопорушення. Також Лонського обвинувачують у заволодінні частиною цього хабаря шляхом обману судді.

Раніше «Антикорупційний вимір» писав, що колегія суддів Приморського райсуду, до складу якої входили Віктор Попревич, В’ячеслав Бондар та Лариса Єршова, виправдала в розкраданні 5 мільйонів бюджетних коштів очільницю Фонтанської селищної ради Наталію Крупицю.

Пізніше Вища рада правосуддя звільнила суддю Приморського райсуду Віктора Попревича. Він відомий тим, що виніс скандальний вирок у справі Сергія Стерненка і не тільки. 

Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости