П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Одеса долучилася до пілотного проєкту

+ -
0

З метою сприяння реінтеграції ветеранів війни до цивільного життя, підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці Урядом 

запроваджено експериментальний проєкт з організації професійно-технічного навчання для ветеранів війни та осіб з інвалідністю внаслідок війни.

Фінансування професійного навчання та пов’язаних із ним витрат під час реалізації експериментального проєкту здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Ветерани можуть самостійно обирати напрям та вид професійного навчання, а також заклади освіти із переліку, який розміщено на 

сайті Державної служби зайнятості. На цьому ж сайті можна оперативно подати онлайн заяву. Детальний алгоритм та покрокова інструкція розміщені за посиланням.

Особам, які навчатимуться не за місцем проживання, а також особам, які супроводжуватимуть особу з інвалідністю внаслідок війни І групи, передбачено компенсацію витрат на проїзд до місця навчання та у зворотному напрямку, а також надання місця проживання на період навчання.

У рамках даного проєкту задіяні 8 центрів профтехосвіти Державної служби зайнятості, які пропонують 365 освітніх напрямків навчання та професійну підготовку за 95 професіями.

В Одесі навчання в рамках проєкту можна пройти в Державному навчальному закладі «Одеський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості» за адресою: м. Одеса, вул. І. Рабіна, 18а, тел.: (048) 705 44 05.

Починаючи з 2016 року, Департамент праці та соціальної політики Одеської міської ради видає направлення на проходження професійної адаптації в рамках виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 21.06.2017 № 432 «Про затвердження Порядку та умов забезпечення соціальної та професійної адаптації осіб, які звільняються або звільнені з військової служби, з числа ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, членів сімей таких осіб, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України та постраждалих учасників Революції Гідності». На даний час формується реєстр цільової категорії громадян, які бажають пройти професійну адаптацію в 2024 році.

За детальною інформацією щодо отримання послуги з професійної адаптації звертатися до Управління з питань соціальної підтримки ветеранів Департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради за адресою: м. Одеса, вул. Косовська, 2-Д або за тел.: (048) 705-18-40.

Департамент праці та соціальної політики Одеської міської ради

Источник

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости