П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

В Одесі демонтують «неправильні» вивіски та таблички

+ -
+1

В Одесі демонтували майже 40 вивісок та табличок недержавною мовою. Серед них вивіски магазинів, кафе, піцерій. До мовного омбудсмена надходять скарги громадян щодо розміщення недержавною мовою вивісок, табличок, написів та зовнішньої реклами в місті.

«Одеса потребує посиленого контролю за дотриманням мовного законодавства в сферах реклами та інформації для загального ознайомлення. Тільки тісна взаємодія органів місцевого самоврядування з суб’єктами господарювання, що здійснюють діяльність у сферах реклами, надання послуг чи торгівлі, може поліпшити цю ситуацію», — зазначив Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

Також він зазначив,  що на його звернення в  мерії повідомили, що управління реклами міськради та комунальна установа «Одесреклама» постійно проводять перевірку.

Нагадаємо, Одеська область залишається у трійкі областей України, які є лідерами за кількістю порушень мовного закону. Станом на 26 вересня до Секретаріату Уповноваженого надійшло 266 звернень громадян щодо недотримання мовного законодавства в Одесі та Одеській області. Також Одеська область очолила трійку областей України з найбільшою кількістю порушень мовного закону у вищих навчальних закладах, а на кількох депутатів Одеської міської ради склали адміністративні протоколи через те, що під час сесій вони спілкувалися не українською мовою. 

Більше у Telegram 

Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости