П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Оголошено торги на проведення капітального ремонту мосту через канал Кофа у Кілійській громаді

+ -
0

18 липня, Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області оголосила торги на виконання капітального ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення Т-16-07 Ізмаїл – Кілія – Вилкове, міст на км 37+985. Йдеться про міст через канал Кофа, який через аварійний стан перекрито з літа 2021 року.

Про це повідомляє інформаційна агенція «Юг.Today» з посиланням на електроний майданчик торгів Prozorro.

Початок аукціону – 27 липня. Очікувана вартість робіт – 163 800 840 грн з ПДВ. Строк виконання капітального ремонту – до 31 грудня 2024 року.

Нагадаємо, автомобільна дорога Т-16-07 Ізмаїл-Кілія-Вилкове – одна з головних транспортних артерій Подунав’я, яка поєднує Ізмаїльський морський порт з портопунктом «Кілія» порту Усть-Дунайськ та може використовуватися як резервний шлях у випадку заторів на трасі Одеса-Рені.

Велике значення ця траса має і для населення. Вже більше десятиліття вона є не дорогою, а, без перебільшень, напрямком. Декілька років поспіль люди їздили з Кілії в Ізмаїл польовими дорогами та дамбою понад Дунаєм, аж поки влітку 2021 року через аварійність не закрили міст Кофа. Населення Кілійської та Вилківської громад змушене робити багатокілометрове коло через село Спаське.

Під час візиту в Ізмаїл начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер висловив думку, що цей міст є надважливим для регіону і ще раніше можна було перенаправити кошти на його ремонт з менш значущого об’єкту.

З цього приводу на нараді виник напружений діалог між Олегом Кіпером та керівником Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області Андрієм Донченком, у ході якого очільник області дав зрозуміти, що міст потрібно відремонтувати саме у поточному році, бо ж громади цього чекають надто довго.

Що стосується автодороги Ізмаїл-Кілія-Вилкове, то Андрій Донченко доповів, що на ІІ-ІІІ квартал поточного року заплановано роботи з експлуатаційного утримання, а саме ямковий ремонт. Зі своєї сторони зазначимо, що даний напрямок – це суцільні ями. Тож чи допоможе ямковий ремонт?


Більше у Telegram 

Источник

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости