П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Результат моніторингу Держаудитслужби: Прокуратура домоглася визнання недійсним договору про закупівлю робіт з будівництва стадіону у м. Вилкове

+ -
0

За позовом прокурорів Ізмаїльської окружної прокуратури Господарським судом Одеської області визнано недійсним договір про закупівлю робіт за кошти державного та місцевого бюджетів на суму понад 21 млн грн, який був укладений з порушенням процедури закупівлі.

Так, у серпні 2020 року між виконавчим комітетом Вилківської міськради Кілійського району та підприємством, за результатами відкритих торгів, укладено договір на закупівлю робіт з будівництва стадіону по вул. Т. Повстання, 40 у м. Вилкове на Одещині.

Разом з тим, прокуратурою установлено, що у ході затвердження тендерної документації виконкомом допущено низку порушень, зокрема не визначено обсяги фінансування з бюджетів різних рівнів, встановлено дискримінаційну вимогу для учасників торгів, не визначено якість устаткування, що буде використовуватися в будівництві.

Крім того, встановлено і невідповідність переможця кваліфікаційним вимогам тендерної документації. Так, переможцем надано договір оренди матеріальної бази, який є нікчемним у силу закону. Вказане порушення установлено також у ході моніторингу, проведеного Південним офісом Держаудитслужби.

Також і сам договір укладено з порушенням законодавства, зокрема він не містить одну з істотних умов господарського договору підряду – страхування ризиків.

Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости