П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Справу про завищення вартості ремонту школи в Одесі скерували в суд

+ -
0

Прокурори Суворовської окружної прокуратури м. Одеси скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора будівельної організації, обвинуваченого у службовому підробленні та привласненні бюджетних коштів.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що керівник підприємства-підрядника привласнив бюджетні кошти під час капітального ремонту та благоустрою прилеглої території школи у Суворовському районі Одеси. Обвинувачений вніс до актів приймання виконаних будівельних робіт недостовірні відомості щодо обсягів та вартості фактично виконаних робіт і підписав їх.

Зокрема, підрядник завищив обсяг будівельних робіт під час ремонту фасаду та покрівлі школи.

Крім того, до вказаного злочину виявилася причетною службова особа Управління капітального будівництва Одеської міської ради, стосовно якої також скеровано до суду обвинувальний акт за фактом службової недбалості.

За даними слідства, службовець не перевірив належним чином достовірність наданих йому на підпис директором підприємства-підрядника актів приймання виконаних будівельних робіт, а саме відповідність обсягу  фактично виконаних робіт обсягам зазначених у актах, та підписав їх в графі: «Замовник».

Внаслідок таких протиправних дій бюджету Одеської міської ради завдано понад 2 млн грн шкоди.

У ході досудового розслідування прокуратурою пред’явлений позов про відшкодування завданих кримінальним правопорушенням збитків.

У червні поліцейські оголосили підозру в службовій недбалості замовнику ремонтних робіт в одній зі шкіл Суворовського району Одеси - посадовцю Управління капітального будівництва Одеської міської ради.

Раніше у травні слідчі поліції повідомили про підозру директору підрядної компанії за фактом службового підроблення та привласнення бюджетних коштів під час ремонту школи в Одесі.

Нагадаємо, правоохоронці затримали заступника начальника відділу поліції Одещини під час отримання ним 2 тисяч доларів США.

Управління Служби безпеки України в Одеській області підозрює директора державного підприємства, що входить до структури Національної академії аграрних наук та є об’єктом критичної інфраструктури, у масштабних зловживаннях.

Прокурори повідомили про підозру двом мешканцям Білгород-Дністровського району за фактом фальсифікації документів та шахрайського заволодіння землею.

Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости