П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Держвиконавця в Одесі підозрюють в отримані хабаря

+ -
0

Державного виконавця одного з відділів державної виконавчої служби в Одесі затримали під час одержання неправомірної вигоди.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

З’ясовано, що держвиконавець, використовуючи своє службове становище, одержав 500 доларів США від громадянина за вплив на іншого службовця ДВС щодо вирішення питання про скасування тимчасового обмеження у праві виїзду з України та не застосування штрафних санкцій в межах виконавчого провадження.

У разі відмови сплатити неправомірні кошти виконавець погрожував застосуванням відповідних санкцій, а саме нарахуванням виконавчого збору та штрафу за несвоєчасну сплату заборгованості з аліментів.

Під час передачі грошей держвиконавця затримали на його робочому місці.

Наразі особі повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369-2 КК України та вирішуються питання щодо обрання запобіжного заходу і відсторонення від займаної посади.

Нагадаємо, прокурори Суворовської окружної прокуратури Одеси скерували до суду обвинувальний акт стосовно реєстраторки одного з комунальних підприємств Одеської міської ради за фактом одержання неправомірної вигоди. 

Раніше слідчі Державного бюро розслідувань скерували в суд обвинувальний акт стосовно колишнього голови ліквідаційної комісії одного із державних підприємств Міністерства оборони України за фактом ухилення від сплати податків.

У вересні 2021 року адвокат чиновника Міністерства оборони Василя Ракула, якого підозрюють у хабарі в мільйон доларів і ухиленні від податків, клопотав про відведення судді.

Втім, вже у грудні 2021 року Приморський районний суд Одеси відхилив скаргу ексначальника Південного управління капбудування Міноборони Василя Ракулаякий відмовився від спроби скасувати підозру у хабарі на 1 мільйон доларів США.

До того Приморський суд двічі не міг ухвалити рішення за позовом Василя Ракула.

Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости