П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Що знайшли аудитори у Відділі освіти Чорноморської міськради

+ -
0

 Фахівці Південного офісу Держаудитслужби провели ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності Відділу освіти Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області за період з 01.01.2019 по 30.09.2022.

Встановлено фінансових порушень, що призвели до втрат, на загальну суму майже 5,9 млн грн та інші порушення –  4,2 млн грн.

Переважна сума порушень стосується безпідставно завищеної вартості послуг з харчування, повідомляе пресслужба Південного офісу Держаудитслужби

За результатами проведених у 2019 та 2020 роках процедур відкритих торгів між Відділом освіти та Приватним підприємством «Фрегат-2002» було укладено два договори про надання послуг шкільних їдальнь із забезпечення харчування учнів загальноосвітніх шкіл, підпорядкованих відділу освіти Чорноморської міської ради. Йдеться про школярів молодших класів, учнів 5–11 класів – дітей-сиріт, дітей з малозабезпечених сімей, дітей що знаходяться за опікою; учнів 1–11 класів у шкільних літніх оздоровчих таборах. Протягом періоду дії договорів (2020–2021 роки) згідно з додатковими угодами відбулося здорожчання вартості сніданків.

Тоді як нормою Закону визначено можливість внесення змін до істотних умов договору про закупівлю в частині збільшення ціни до 10% у разі закупівлі саме товару та, відповідно, не передбачено можливості збільшення ціни до 10% у разі закупівлі послуг.

У результаті таких «додаткових угод» відбулося завищення вартості наданих послуг на загальну суму 1,4 млн грн.

У закладах дошкільної освіти є випадки необґрунтованого списання продуктів харчування без підтвердження їх видачі.

Досить «цікаві» факти виявили аудитори при вивченні питання оплати комунальних послуг. За результатами проведеної процедури відкритих торгів між Відділом освіти і Товариством з обмеженою відповідальністю «ЕНЕРДЖИГАЗТРЕЙД» укладено договір про постачання електричної енергії. У документі наголошено, що істотні умови Договору не можуть змінюватися після його підписання до виконання зобов'язань Сторонами в повному обсязі. Однак на порушення закону було підписано 4 додаткові угоди, якими без підтвердження наявності факту коливання ціни електричної енергії на ринку (на умовах встановлених пп. 5.2.2 п. 5.2 Договору), сторонами безпідставно збільшено ціну за 1 кВт/год електричної енергії майже на 60%. Це призвело до завищення вартості спожитої електроенергії на загальну суму 949 тис. грн.

За результатами ревізії складено 5 протоколів про адміністративне правопорушення. Матеріали ревізії передано до Одеської обласної прокуратури та поінформовано УСБУ в Одеській області і Чорноморську окружну прокуратуру.

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости