П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Одеські аудитори виявили розкрадання майже 5 млн грн, призначених для надання соціальної допомоги

+ -
+1

Як повідомили в Одеській обласній прокуратурі, за процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури та Білгород-Дністровської окружної прокуратури повідомлено про підозру 9 учасникам організованої групи за численними фактами розкрадання майже 5 млн грн бюджетних коштів, призначених для надання державної соціальної допомоги населенню, несанкціонованого втручання в роботу інформаційних автоматизованих систем та фальсифікації документів (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28, ч. 1, 3 ст. 362, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 28, ч. 2, 3, 4 ст. 358 КК України).

Як повідомляє прес-служба Південного офісу Держаудитслужби, кримінальні справи були відкриті за результатами проведення працівниками Південного офісу Держаудитслужби України ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Управління соціального захисту населення Білгород-Дністровської райдержадміністрації.

Аудитори задокументували цілу схему, коли умисно вносили зміни до електронної бази даних під час формування виплатних списків, а після їх роздрукування – внесені зміни вилучали з бази даних.

Протягом 2017-2021 років начальник Управління соціального захисту населення Білгород-Дністровської райдержадміністрації не лише налагодила протиправну схему привласнення бюджетних коштів, призначених для надання державної соцдопомоги населенню, а й залучила чотирьох своїх підлеглих, співробітника комерційного банку та трьох місцевих мешканців.

За підробленими документами шахраї заволоділи коштами, призначеними для виплат малозабезпеченим сім’ям, одиноким матерям, дітям, які виховуються в багатодітних сім'ях. Вони вносили недостовірні відомості до баз даних про необхідність призначення і отримання виплат соціальної допомоги окремим мешканцям Білгород-Дністровського району, які раніше перебували на обліку Управління як отримувачі соціальних допомог, без їх відома та за відсутності законних на те підстав, а також оформляли банківські рахунки та платіжні картки на нібито споживачів соцдопомог.

Після призначення допомоги та затвердження виплатних відомостей на зазначених осіб, незаконно нараховані гроші ділки знімали в банкоматах.

Правоохоронці задокументували 26 епізодів протиправної діяльності групи. До суду скеровано клопотання щодо обрання усім підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости