П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Поліція розслідує розкрадання коштів на ремонт дороги на Одещині

+ -
0

Наразі триває розслідування поліцією та прокуратурою справи про присвоєння бюджетних коштів, сплачених за ремонт дороги, компанією «Автомагістраль-Південь».

На ймовірне розкрадання коштів звернули увагу ще у 2020 році, коли голова правління «Союз юристів Одеської області» звернувся до місцевої (Білгород-Дністровської) прокуратури із заявою про внесення неправдивих відомостей до проектно-кошторисних документів фірмою «Автомагістраль-Південь» з подальшим присвоєнням та розтратою бюджетних коштів.

Дорога, яка підлягала ремонту, починається з Приморського, потім проходить через Жовтий Яр і Татарбунари і закінчується біля під’їзду до селища міського типу Сергіївка.

За даними правоохоронних органів, відомо, що Служба автомобільних доріг в Одеській області в липні 2019 року замовила ремонт зазначеної ділянки дороги в компанії «Автомагістраль-Південь». Сума замовлення склала 352,5 мільйона гривень, проте пізніше за двосторонньою угодою її розмір було знижено до 310,75 мільйона гривень.

Потім було встановлено, що компанія при проведенні будівельних робіт дороги звузила товщину, яка вказана у технічних завданнях. Відтак, «Автомагістраль-Південь» таким чином порушила договір про надання послуг з поточного середнього ремонту дороги, наявність корупційних домовленостей між контрагентами договору, оскільки Служба автомобільних доріг Одеської області вже перерахувала кошти, сплативши послуги з ремонту.

Зазначається, що зараз для перевірки інформації, що надійшла у заяві від «Союзу юристів Одеської області», призначено судову будівельно-технічну експертизу.

До слова, «Автомагістраль-Південь» визнана в Україні найпопулярнішою. Лише Укравтодор за 2021 рік перерахував компанії за надані ремонтні послуги доріг 23 мільярди гривень.

У цей же час «Автомагістраль Південь» вперше за кілька років не стала лідером дорожніх підрядів від Укравтодору. Її випередила компанія «Автострада», яка нещодавно вийшла з картеля автошляховиків.

Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости