П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Одеситам розповіли про методи усунення проблем постковідного синдрому

+ -
0

Про актуальні проблеми постковидного синдрому та шляхи їх вирішення на ютуб-каналі “KozyrDigital” у програмі “Черговий по Одесі” розповіла психіатр, кандидат медичних наук, лікар вищої категорії, завідувачка відділення Одеського обласного медичного центру психічного здоров'я Вікторія Баскіна:

“Коронавірус вражає різні органи, тканини та системи організму. З огляду на це, у пацієнтів виникають довготривалі симптоми, які укладаються у постковидний синдром. Він включає багато симптомів: підвищений тиск, тахікардія, вперше виникають панічні атаки, порушення сну, тривожні думки, неможливість на чомусь зосередитися, довго засвоювати інформацію”.

Для розуміння необхідності планування візиту до медичних фахівців лікар радить після перенесеної коронавірусної інфекції контролювати артеріальний тиск, звертати увагу на загальне самопочуття.

“Довго зберігається слабкість, млявість, астенізація організму, не можете набрати в грудну клітину в достатньому обсязі повітря, порушено концентрацію уваги, знижено когнітивні функції, ви розумієте, що протягом якогось часу після реабілітації, не можете повернутися на роботу, не можете виконувати свої функції чоловіка, батька у вигляді зниженого фону настрою, порушення сну, тривожних думок. У таких випадках необхідно звертатися до вузьких спеціалістів по допомогу”.

Лікар зазначила, що проблему можна вирішити у дуже короткі терміни. Це проблеми нейромедіаторної системи мозку. Може допомогти лише медикаментозна терапія, а згодом – психотерапевт. При легкому ступені тяжкості термін терапії – до 10 днів. На 4-5 день пацієнт вже отримує полегшення: немає настільки яскраво вираженої тривоги, нормалізується сон, поступово відновлюється концентрація уваги (пам'ять) та інші функції головного мозку. Препарати усувають небезпечні симптоми, не спричиняючи залежності.

Учасниці програми – заступник голови Центру захисту українців Тетяна Герасименко та лікар Вікторія Баскіна анонсували одеситам перший безкоштовний онлайн вебінар на тему “Пісткоподібний синдром”, який відбудеться 22 лютого о 18.00 на платформі Zoom. Заявки про бажання брати участь у вебінарі можна залишати у Facebook на сторінках Вікторії Баскіної чи Тетяни Герасименко.

Источник

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости