П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Діджиталізація медицини – майбутнє охорони здоров'я

+ -
0

Сьогодні цифрові технології стали важливою частиною життя. Сфера охорони здоров'я також схильна до постійної модернізації. Швидко та якісно отримати медичну допомогу дозволяє діджиталізація медицини.

Що таке електронна система охорони здоров'я?

Електронна система представляє собою цифрові технології з метою підвищення якості обслуговування в закладах охорони здоров'я. Її використання позитивно впливає як на якість, так і на вартість надання послуг. Завдяки їй пацієнти та медичний персонал можуть тісніше взаємодіяти один з одним.

Завдяки електронній системі охорони здоров'я у пацієнтів з'явилася можливість:

  • отримати інформацію про вільних лікарів, до яких можна потрапити на приймання;

  • дізнатися про послуги, що надаються певною установою;

  • записатися до медпрацівника через спеціалізований інтернет-портал;

  • подати запит на отримання виписки;

  • ознайомитись із вмістом медкарти;

  • отримати електронний лікарняний.

В свою чергу, у лікарів з'явилася можливість скоротити кількість паперової документації в своєму кабінеті. Вони можуть дистанційно контролювати стан пацієнтів, слідкувати за своєчасним проходженням медичних обстежень. Подати звіт тепер можна також в електронному вигляді.

Принципи роботи діджиталізації

Завдяки діджиталізації якість лікарської допомоги стала набагато вищою. Сімейний лікар може отримати консультацію інших фахівців, які перебувають у іншому місті. Це дозволяє швидко визначитися з діагнозом та призначити правильне лікування. Відповідно, і надання медичної допомоги відбуватиметься швидше. А це дуже важливо, адже за багатьох захворювань рахунок йде на хвилини.

У цій системі лікарі можуть не тільки отримувати консультації досвідченіших фахівців, але й організовувати консиліуми. Робити це можна, не виходячи зі свого кабінету.

Надання екстреної допомоги – тепер також не проблема. Таке рішення приймається за допомогою діджиталізації. Окрім цього, фахівці можуть у режимі онлайн брати участь у вебінарах, а також проходити курси підвищення кваліфікації.

Для пацієнтів також є переваги. Вони можуть отримати онлайн консультацію, а в разі потреби – записатися на прийом. Між людиною та лікарями створюється аудіовізуальний контакт. Вони можуть бачити один одного, спілкуватися, а також обмінюватися результатами обстежень та іншими текстовими, графічними даними.

Впровадження електронної медицини передбачено Програмою Європейського Союзу "Європейська стратегія здоров'я-2020" та вітчизняною стратегією розвитку інформаційного суспільства в Україні.

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости