П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Одеський завод шампанських вин продали за 195 млн грн. Що тепер буде

+ -
-1

Одеський завод шампанських вин продано на аукціоні, за нього запропонували 195 мільйонів гривень, повідомляє Prozorro.  На торгах за об’єкт змагалися 7 компаній. Стартова ціна скалала з 87,4 млн грн, а продали завод майже вдвічі дорожче – за 195 млн грн.

Найвищу ціну запропонувала одеська компанія “Елітбуд груп”. Вона належить Аскольду Ковалю, що також є співвласником компанії Вінфорт, до якої входить винна мережа Wine Story. Статутний капітал компанії становить 44 тисячі гривень.

“Переможець аукціону має 10 днів, щоб підписаний протокол аукціону, в якому задокументовано переможця аукціону та учасника, який посів друге місце. Протягом цього часу ми перевіряємо, чи відповідає переможець вимогам закону: у потенційного покупця повністю розкрита структура власності — тобто він не зареєстрований в офшорних зонах, і не пов’язаний із державою-агресором, – заявив представник Фонду державного майна України Олександр Славський. –  Якщо переможець відмовиться (або не підпише протокол торгів), то втратить гарантійний внесок (а це майже 9 мільйонів), а перемога перейде до другого учасника”. Другий учасник – це товариство з обмеженою відповідальністю “Торгівельна компанія “Тунелла””, яку очолює Ігор Онищенко.
Покупець зобов?язаний зберігати види діяльності (виробництво виноградних вин) впродовж 3 років, а також укласти охоронні договори на пам?ятки архітектури – в?їзна арку та головний корпус. Це означає, що вони не зазнають змін і залишаться історичною спадщиною міста. Також договір оренди єдиного майнового комплексу зберігає чинність для нового власника приватизованого майна до 2035 року (в тому числі договори суборенди, серед яких є договір з ТОВ “Музей сучасного мистецтва Одеси”).
При цьому, земельна ділянка не входить до об’єкту приватизації, а вимоги до її використання встановлюють органи місцевого самоврядування — затверджують генеральні плани, видають містобудівні умови та обмеження.

 

Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости