П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Фахівці розповіли про особливості підготовки троянди до зими

+ -
0

Щоб створити комфортні умови для зимівлі троянд, восени треба зробити п’ять  обов’язкових кроків, розповіли виданню Господа.com.ua  фахівці одного з дендропарків. Це – полив, підгодівля, обрізка, підгортання й укриття. Але кожен з кроків має  особливості, які обов’язково мають бути враховані квітникарями.

1.Полив тільки за однієї умови

Останній полив   проводимо у жовтні за умови, що немає дощів. Якщо ж вони йдуть регулярно, цього місяця поливати культуру не потрібно.

2.Підгодівля: варто зробити

Слід підгодувати троянди фосфорно-калійним добривом, щоб рослина набрала більше цукрів. Тоді троянди  краще перезимують.

3.Обрізка потрібна, але не всіх сортів

Деякі сорти потребують обрізки. Наприклад, чайно-гібридні  та троянди флорібунда. А ось у поліантових трояндах зрізують  лише суцвіття. Паркові троянди не обрізають на зиму — пагони слід зберегти, щоб вони зацвіли навесні.

Листя  в усіх випадках слід зрізати, щоб воно не зимувало під укриттям, особливо якщо на ньому  є ознаки захворювань. Восени також слід зрізати пагони, що не визріли

4.Підгортання: коли і яким чином

Фахівці радять: якщо денна температура повітря опускається до +5 °C, троянди слід підгорнути. Робити це потрібно за сухої погоди. Можна використовувати ґрунт, тирсу або торф, але вони також повинні бути сухими.

Якщо кущ дуже високий, із потужними пагонами, висипаємо відро вибраного матеріалу. Якщо троянда мініатюрна, досить трохи присипати кущ.

5.Укриття: яким матеріалом можна, а яким ні

Після того, як стовпчики термометрів остаточно опускаються нижче нуля, троянди відчувають сильний стрес. Всі поживні речовини, що накопичилися, йдуть у кореневу систему. За таких погодних умов троянди необхідно вкрити повністю. Рекомендується використовувати спанбонд. Не варто вкривати троянди плівкою, поліетиленом. Також не варто накидати ковдри, куртки, шуби. Необхідно, щоб був доступ кисню, наголошують фахівці.

Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости