П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Вступ-2024. МОН назвало вражаючу кількість студентів, які навчатимуться фіктивно

+ -
0

Близько 200 тисяч студентів, які вступають до закладів вищої освіти, навчатимуться фіктивно. На цьому зауважує міністр освіти та науки України Оксен Лісовий

За словами посадовця, у МОН дійшли таких висновків після проведення перевірок. Освітнє відомство підкреслило, що в закладах освіти істотно збільшилась кількість чоловіків у порівнянні з довоєнним періодом, передає УНН.

"Ми фокусуємо свою увагу на такому критично неприйнятному явищі, як фіктивне навчання у закладах вищої освіти. Я повинен сказати, що сьогодні, провівши вибіркові перевірки Державної служби якості освіти у ряді закладів освіти різних форм власності, рівнів і регіонів – від Київських до регіональних, від приватних до державних і комунальних, малих і великих, ми виявили певну гіпотезу", – сказав очільник МОН.

"За цією гіпотезою ми можемо оцінювати, що по кількості чоловіків 25+ і кількості такої ж категорії довоєнного періоду, зростання дозволяє нам висунути гіпотезу, що біля 200 000 чоловіків вступає у заклади вищої освіти на різні рівні: бакалаврат, магістратуру, навіть фахову передвищу освіту, хоча фокус був на бакалаврат, магістратуру і далі на аспірантуру", – додав він.

Посадовець підкреслив, що МОН буде уважно перевіряти і звертати увагу на це явище. Після того, як фахівці отримають загальні показники з бази даних, виявлені аномалії ще раз проаналізують. 

Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости