П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Альтернативні джерела енергії: запрацювали програми пільгового кредитування для громадян, ОСББ та ЖБК

+ -
0

20 липня запрацювали урядові програми безвідсоткового кредитування громадян, а також програма "Доступні кредити 5-7-9" для ОСББ та ЖБК на купівлю обладнання для генерації з альтернативних джерел енергії та установок для зберігання енергії. Про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

Так, для приватних домогосподарств вже діє програма пільгового кредитування під 0% для закупівлі обладнання і встановлення у власних домогосподарствах сонячних панелей з системами накопичення енергії та вітрових установок. Держава повністю компенсуватиме відсоткову ставку за такими кредитами впродовж 10 років. Сума кредиту може складати до 480 тисяч грн на придбання та встановлення гібридної системи електропостачання. 

Друга програма передбачає можливість для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельних кооперативів (ЖБК) скористатись програмою  державної підтримки «Доступні кредити 5-7-9%». Відтепер в рамках програми можна купувати та встановити генеруючі установки, що виробляють електричну енергію з альтернативних джерел, а також установки зберігання електричної енергії та допоміжне обладнання. Умови кредитування наступні - сума кредиту до 5 млн грн терміном до 5 років під 7% річних. Програма працюватиме у комбінації із програмою "ГрінДІМ". ОСББ та ЖБК в рамках цієї програми зможуть отримати до 70% вартості проекту після його облаштування. 

Як скористатись програмою пільгового кредитування "Доступні кредити 5-7-9"?

Для цього керівництво ОСББ чи ЖБК має подати заявку до одного із 46 банків, які співпрацюють з Фондом розвитку підприємництва за програмою "Доступні кредити 5-7-9" та надати пакет необхідних документів, встановлених банком.

Кредитні продукти для громадян вже доступні у таких банках як: АТ КБ "ПРИВАТБАНК", АТ "ОЩАДБАНК", АБ "УКРГАЗБАНК", АТ "СЕНС БАНК", АТ "КБ "ГЛОБУС".

Кредитні продукти для ОСББ та ЖБК доступні у таких банках, як: АТ "КБ "ГЛОБУС", АТ "СКАЙ БАНК", АТ "ОЩАДБАНК", ПАТ "БАНК ВОСТОК", АТ КБ "ПРИВАТБАНК", АТ "СЕНС БАНК", АБ "УКРГАЗБАНК".

Зазначається, що з кожним тижнем мережа уповноважених банків, які будуть мати вищевказані кредитні продукти, буде розширюватися.

Крім того, Уряд нещодавно також розширив програму  "Доступні кредити 5-7-9%" для бізнесу на відновлення енергетичних спроможностей. 

Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости