П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

єОселя: Одеська ОВА компенсувала захисникам житло на понад 1 млн гривень

+ -
0

На Одещині впроваджується державна програма доступного іпотечного кредитування громадян України "єОселя". Вона стартувала у серпні 2022 року, і на сьогодні нею скористалися 163 захисники з регіону. Облдержадміністрація компенсувала 3% річних за програмою на суму понад 1 млн грн. Про це в ефірі 7 каналу розповів директор Департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської обласної державної адміністрації Олексій Дмитренко.

"За ініціативи Олега Кіпера з жовтня 2023 року стартувала програма компенсації 3% річних за іпотечними кредитами, отриманими в рамках державної програми єОселя. З жовтня ми запустили цю програму – в листопаді вже були перші виплати по ній.

Програма розроблена для військовослужбовців ЗСУ, СБУ, головного управління розвідки, Держприкордонслужби, працівників ДСНС а також для правоохоронців, які отримали вже кредити в рамках програми єОселя під 3% річних. Ми ці 3% компенсуємо щомісяця за рахунок коштів місцевого бюджету.

В цілому у нас вже 163 учасники і понад 1 млн грн за компенсації 3% річних ми вже проплатили", - розповів він.

Дмитренко додав, що по програмі єОселя можна отримати кредит в Ощадбанку, Приватбанку, Укрсіббанку, Укргазбанку. Наразі ідуть перемовини з Sense Bank.

"Програма не передбачає умов купування квартири з "колтловану". В рамках єОселя купується або квартира, або майнові права на квартиру, або купується квартира в уже акредитованому житловому комплексі.

За інформацією Укрфінжитла, наразі у нас акредитовано по всій Україні лише 25 забудовників в 64 будинках, це первинка. В Одесі, на жаль, ще немає, але за інформацією від колег з банків така робота ведеться і в найближчі півроку ми побачимо результат. І можливостей по програмі єОселя буде значно більше", - інформує він.

Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости