П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Стало відомо, за скільки продали права оренди акваторії Сухого лиману

+ -
0

19 березня 2024 року в державній електронній торговій системі Прозорро.Продажі відбувся перший онлайн-аукціон щодо права на укладення договору користування на умовах оренди акваторією (водним простором) Сухого лиману, оголошений Держрибагентством. Про це повідомляє прес-служба агентства, пише agronews.ua.

Акваторія лиману здається в оренду для морської аквакультури на 7 років. Ділянка у водах Сухого лиману площею понад 3 га знаходиться в Одеській області, має вільний водообмін з морем та достатню солоність для вирощування креветок та деяких інших водних біоресурсів. Зазначені межі водойми будуть використовуватись для розміщення технологічних пристроїв – плавучих садків, колекторів для креветок тощо.

Серед перспективних об’єктів марикультури науковцями рекомендовано, зокрема, вирощування азійських річкових креветок. У природі ці субтропічні ракоподібні розмножуються в умовах солоності, що відповідає такій у Сухому лимані. Ці об’єкти морської аквакультури відрізняються високими темпами росту, і при посадці молоді до садків весною, восени (орієнтовано в жовтні-листопаді) досягають товарного розміру.

Аукціон проходив на підвищення ціни. На торгах змагалося 2 учасники, за результатами аукціону фінальна вартість оренди склала майже 9 тис. грн, при стартовій ціні понад 7 тис. грн.

Переможець аукціону має 30 календарних днів після підписання протоколу, аби укласти договір. Після чого він зобов’язаний у п’ятиденний термін сплатити вартість оренди водної ділянки, визначену за результатами онлайн-аукціону.

Рішення щодо надання на умовах оренди частини акваторії Сухого лиману для цілей морської аквакультури через онлайн-аукціони ухвалено Кабінетом Міністрів України 26 січня 2024 року.

Нагадаємо, у системі Прозорро.Продажі з лютого 2023 року також проходять онлайн-аукціони з продажу права на промисловий вилов риби. За результатами електронних торгів з промислу станом на березень 2024 року до місцевих бюджетів вже надійшло понад 105 млн грн, з них майже 10 млн грн – за 2 місяці цього року. Загальна ж сума коштів, по яким цьогоріч укладено відповідні договори, становить понад 47 млн грн.

Запуск онлайн-аукціонів на цьому ринку дав можливість бізнесу на рівних умовах змагатися за права на вилов та мінімізували корупційні ризики при розподілі обсягів водних біоресурсів між користувачами.

Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости