П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Правоохоронці підозрюють чиновників Одеської міської ради в купівлі наркотичних лікарських засобів за ціною завищеною в 10 разів

+ -
0

Поліція розслідує порушення при закупівлі наркотичних лікарських засобів чиновниками Одеської міської ради у КП «Одесфарм». 

Як дізналася редакція «Антикорупційного виміру» з тексту судової ухвали, мова йде про закупівлю за номером UA-2023-03-14-007675-a, яку здійснило КНП «Міська клінічна лікарня № 11» Одеської міської ради. 

Кримінальне провадження відкрили 15.12.2023 року. На думку слідчих, тендерна документація складена не у відповідності до вимог закону. А один з препаратів взагалі придбали за ціною, завищеною в 10 разів. 

Моніторингом закупівлі встановлено, що серед придбаних лікарських засобів, в тому числі є препарат Фентаналін (Fentanyl). Цей препарат у КП «Одесфарм» купили в ількості 12 000 ампул по 117 грн. Всього заплатили 1 404 000 грн. 

Однак, слідчі зауважили, що відповідно до Реєстру відомостей щодо граничних оптово-відпускних цін на деякі лікарські засоби, що закуповуються за бюджетні кошти та підлягають референтному ціноутворенню, станом на 01 лютого 2023 року максимальна вартість вказаного засобу не може перевищувати 17,32 грн за ампулу, таким чином його придбано за ціною майже в 10 разів вищою за ринкову. 

Слідчі звернулися до суду для отримання доступу до документів. Суд прохання правоохоронців задовольнив. 

Зауважимо, що засновником постачальника (КП «Одесфарм») є Одеська міська рада. Цим підприємством багато років поспіль керував Левон Нікогосян, який зараз очолює департамент охорони здоров’я Одеської міської ради. 

Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости