П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Отруєння невідомою речовиною призвело до відмирання мозку: в одеській лікарні 23-річний військовий перебуває в комі

+ -
0

Про 23-річного військовослужбовця з Полтавщини, який наразі перебуває в комі в одеській лікарні через отруєння невідомою речовиною розповіли його рідні у сюжеті «Суспільне Одеса», передає інформаційна агенція «Юг.Today». Родина у відчаї намагається знайти хоч якусь можливість по всіх куточках світу, щоб врятувати хлопця.

Владислав Цибульський – матрос 38 бригади морської піхоти. Як розповів його батько, Валерій Цибульський, Владислав цілеспрямовано вирішив боронити Україну:

«Він сильно хотів стати військовим. Каже: «Я хочу бути військовим. Якщо все добре буде, то війна закінчиться, я стану військовим». Його не можна було відговорити, щоб він не йшов. Каже: «Нє, я йду!»

Під час служби на Херсонському напрямку наприкінці жовтня захисник отруївся невідомою речовиною. Знайшли його вже в непритомному стані. Відчули, що щось відбувається, рідні, коли Владислав перестав виходити на зв’язок. За словами його батька, 22 жовтня син не вийшов на зв’язок, а вже 23 родина вирішила звернутися до місцевого військкомату, де їм надали контакти командира. Вже тоді вдалося дізнатися, що Владислав знаходиться у критичному стані в Миколаївській лікарні.

«У нього отруєння невідомою речовиною. Ми питали, чому його так довго не могли забрати з позицій, лише через 12 годин його знайшли. В акті розслідування написано, що обстріли були – не могли до нього добратися»,  розповідає батько захисника.

Вже з 25 жовтня військовий перебуває в одеській лікарні, де з реанімації його перевели в неврологічне відділення. Наразі у рідних залишається багато питань щодо стану Владислава, на які лікарі не змогли відповісти:

«Коли ми його бачили в Миколаєві, то я в першу чергу звернула увагу на те, що у нього ліва рука була повністю синя. Коли я запитувала в лікарів що це, щоб пояснили, то пояснень не було ніяких, говорили можливо відлежав. Але так швидко це все прогресувало, це для нас було досить дивно. А потім ми вже з’ясували, що щось у нього було на грудній клітці, але в історії лікування цього не вказано. Потім, коли я командиру почала ставити питання, то він казав, що в нього ще було гуля на потилиці»,  каже його сестра Валерія Цибульська.

Як пояснили медики, мозок військового почав відмирати, тому він знаходиться в комі. Також лікарі пояснювали Валерії, що речовина діяла в організмі протягом трьох днів, чого вистачило, щоб уразити все тіло хлопця, проте встановити речовину цю вже неможливо:

«У нього постійно температура, тому що йде запальний процес. Йому сідниці вже п’ять разів шили. І там дуже велика рана. Спочатку, у Херсоні, у додатку 100, було написано, що це отруєння чадним газом. Він на той момент знаходився біля генераторів, так як він був на чергуванні. Потім в Миколаєві в історію вписували, що все ж це отруєння невідомою речовиною. Не встановлено, що це був чадний газ. Де правда, якщо чесно, ми не знаємо. Як він лежав у реанімації, то говорять, що це нереально встановити що це була за речовина, тому що вона діє протягом трьох днів».

В першу чергу у Владислава постраждав мозок, де було знайдено речовину:

«І вона, можна казати, зробила свою справу, поширилась по всьому організму, в першу чергу в нього дуже сильно постраждав мозок. Після цього він не може вийти зараз з коми, тому що в мозку знайдено якусь білу речовину. І мозок у нього почав відмирати».

Зараз родина захисника докладає усі зусилля для пошуку медзакладів по всьому світу, які б погодились та змогли допомогти врятувати життя Владислава. У відчаї вони навіть зверталися до МОЗ по допомогу з пошуками. На жаль, поки що рідні військового чують лише відмови через важкий стан, у якому перебуває хлопець:

«Куди ми тільки не зверталися… Зверталися і в Нідерланди, і в Німеччину. У США зверталися. В Україні ми зверталися, куди тільки можливо, щоб надали якусь допомогу. Тому що тут, в Одесі, сказали, що його теж не можуть лікувати. Щоб ми шукали якийсь заклад… Але куди ми не звертаємося, його ніхто не може приймати через такий тяжкий стан. Ми вже в МОЗ зверталися. Можливо від них якась допомога. Щоб знайшли хоч якийсь заклад. Поки що не отримали ніякої відповіді», – каже сестра Владислава.

Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости