П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Справу про продаж міській раді Чорноморська неякісних консервів спрямували до суду

+ -
0

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно підприємниці з Чорноморська за фактом шахрайства. 

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

Слідчі наполягають, що обвинувачена у квітні 2022 року в рамках програми "Про створення матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій" ввела в оману посадових осіб Чорноморської міськради та поставила продовольчі товари тривалого зберігання неналежної якості, які закупила у невідомого виробника.

Йдеться про постачання 28,8 тисячі банок консервів м'яса свинини з горохом для роздачі населенню під час надзвичайних ситуацій в регіоні.

Технічні характеристики тушкованої консерви не відповідали вимогам Державних стандартів України та іншим вимогам у сфері обігу харчових продуктів, зокрема товар не мав відповідного маркування та інформації про дату виробництва, дату придатності та вміст. У зв'язку з чим продати консерви на внутрішньому ринку України неможливо і вони підлягають утилізації.

Внаслідок таких протиправних дій місцевому бюджету завдано майже 1,3 мільйона гривень збитків, щодо відшкодування якої прокуратурою пред'явлений позов.

В разі визнання її винною, підприємиці загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

У травні 2023 року Болградська міська рада передала для знищення місцевому комунальному підприємству "Міськводоканал" 2 тонни печива, що отримала як гуманітарну допомогу для внутрішньопереміщених осіб. 

Перед тим журналісти-розслідувачі звинуватили Одеську ОВА в закупівлі консервів для жителів Миколаївщини за завищеною вартістю. Зараз цю інформацію перевіряють, в адміністрації тривають слідчі дії. 

Через ці консерви правоохоронці у лютому порушили кримінальну справу, в якій фігурують вже колишній заступник голови Одеської ОВА Олег Муратов та директорка департаменту фінансів ОВА Марина Зінченко. 

В лютому правоохоронці провели санкціоновані обшуки в службових приміщеннях Одеської обласної військової адміністрації та за місцями мешкання посадовців ОВА через підозру в участі у масштабній схемі розкрадання державних коштів.  

Більше у Telegram 

Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости