П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Будівельника для дитячого садка за 143 мільйони в Одесі обрали без аукціону

+ -
0

Управління капітального будівництва Одеської міської ради обрало підрядника для зведення нового дитячого садку за адресою провулок Пестеля, 4 без аукціону.

 Про це йдеться в системі електронних закупівель Prozorro.

 За даними системи, закупівлю провели з одним учасником приватним підприємством "Моноліт", яке в разі укладання угоди повинне буде завершити будівництво до 31 грудня 2024 року та отримати за це 143 мільйони 817,5 тисячі гривень.

Аукціон проводився в форматі відкриті торги з особливостями. 

Взагалі, за такої процедури, майже всі строки коротші, ніж були у відкритих торгах відповідно до закону "Про публічні закупівлі". Тобто ця закупівля проходить значно швидше, ніж відкриті торги.

З початком повномасштабної агресії російської федерації проведення закупівель в форматі відкритих торгів з особливостями, коли терміни процедур знижені, а в переможців немає конкурентів стали переважати над іншими.

Тож минулого року Кабінет Міністрів України тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, змінив правила проведення торгів. 

Тож уряд тимчасово скасував електронні аукціони. Відтоді торги, що оголошені в Prozorro, можуть проводитися без аукціону.

За даними сервісу YouControl, приватне підприємство "Моноліт" зареєстроване у 1999 році в Одесі. Наразі власницею є Любов Резнікова. 

В грудні 2017 року Приморський суд Одеси дозволив слідчим поліції доступ до документів, що стосуються будівництва дитячого комплексу «Вікторія». Поліція підозрювала генерального підрядника і субпідрядника будівництва дерев'яних корпусів в дитячому оздоровчому таборі «Вікторія» в змові, метою якої було привласнення коштів міського бюджету в розмірі 46 мільйонів 250 тисяч гривень.

В ході проведення аналітичного дослідження фінансової діяльності підприємств, які фактично виконували будівельні роботи на зазначеному об'єкті, а саме ТОВ «Південь-Укрбуд», ТОВ «Стройсоцстандартрозвіток» і ПП «Моноліт» слідчі встановили наступне: ТОВ «Південь-Укрбуд», в період діяльності з 1 липня 2015 року по 31 травня 2017 року отримувала від Управління капітального будівництва ОМР за роботи по реконструкції будівель «Вікторії» кошти в загальній сумі 46 мільйонів 205 тисяч 233 гривні.

Аналізом подальшого руху грошових коштів встановлено, що ТОВ «Південь-Укрбуд» в той же період перерахувало державні кошти на рахунок ПП «Моноліт» в загальній сумі 9 мільйонів 640 тисяч 540 гривень і 39 мільйонів 586 тисяч 500 гривень. Крім цього, ПП «Моноліт» перерахувало кошти в загальній сумі 1 мільйон 943 тисячі 806 гривень ТОВ «Стройсоцстандартрозвіток».

Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости