П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Мешканці Болградського району зібрали необхідні 25 тисяч підписів під петицією до Президента

+ -
0

28 липня на сайті офіційного представництва Президента України з?явилася електронна петиція з проханням надати почесне звання Герой України (посмертно) уродженцю Тарутинської громади Грамі Артуру Васильовичу. За два з половиною місяці українці змогли зібрати необхідну кількість голосів, аби Володимир Зеленський розглянув це прохання.

Про це повідомляє інтернет-видання “Махала”.

Станом на 8 жовтня збір підписів під петицією закрито. Під проханням надати найвищу державну нагороду молодшому сержанту Грамі підписалося 25001 українець. Найближчим часом Президент України розгляне текст та надасть відповідь.

Нагадаємо, Артур Грама до повномасштабного вторгнення жив щасливим життям – мав дружину, виховував 9-річного сина, був кухарем та працював майстром виробничого навчання ДНЗ «Тарутинський професійний аграрний ліцей». Але 24 лютого він не вагаючись пішов добровольцем у військкомат та приєднався до захисників України.

У складі 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу Артур брав участь у звільнені Миколаївської області та Херсону. За мужність, самовідданість та зразкове виконання службового обов’язку нагороджений медаллю «За оборону рідної держави» та відзнакою командувача Сухопутних військ ЗСУ «За звитягу».

11 липня 2023 року на бойовій позиції поблизу селища Курдюмівка Бахмутського району Донецької області молодший сержант Грама загинув. Йому назавжди залишилось 32 роки.

Зазначимо, 29 вересня Президент України Володимир Зеленський підписав Указ про надання звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” мешканцю Теплицької громади Болградського району Гранчар Дмитру Борисовичу.

Більше у Telegram 

Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости