П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Одесити продовжують протестувати проти скандальних закупівель біля міської ради

+ -
0

Жителі Одеси знову вийшли на пікет біля будівлі міської ради. Вже другий місяць сотні людей вимагають від місцевої влади зупинити тендери на непершочергові витрати, зокрема реконструкцію будівлі Київського райсуду та Театру юного глядача.

У зв’язку з тим, що місцева влада відкрила Приморський бульвар, який був перекритий для пішоходів з початку повномасштабного вторгнення, люди стали прямо перед головним входом будівлі міської ради. Вони скандували: «Владо, почуй громаду», «Гроші на ЗСУ» та «Все для перемоги».

Ініціатором пікету є Катерина Ножевнікова, засновниця благодійного фонду «Корпорація монстрів». Вона присутня на кожному суботньому пікеті, зокрема й сьогодні. Вона подякувала людям за присутність.

«Це нонсенс, що ми повинні під час війни вимагати здорового глузду від тих, хто має обов'язок працювати на перемогу; витрачати свій час, свої нерви, яких і так немає у всіх, кому болить».

Пікети в Одесі безперечно мають успіхи: так, місцева влада вже скасувала тендер на закупівлю дерев на суму 6 млн грн, а також зменшила суму на реконструкцію Київського районного суду зі 100 млн до 10 млн грн.

Крім цього, на прикладі Одеси до місцевих рад вийшли невдоволені розтратами місцевого бюджету жителі й інших міст: Львова, Києва, Тернополя, Житомира тощо.

«Ми маємо якийсь успіх, але ми відриваємо одну голову цій гідрі, а наступного дня ми бачимо ще більше нових тендерів. Я не знаю, що ми сьогодні можемо робити, окрім того, що виходити та стояти тут. З кожним днем я все ближче до думки, що це просто методична робота зі знищення країни. Тому ми повинні бути тут і нас повинно бути багато. Бо єдина надія на те, що вони будуть боятися, що хоч щось їх зупинить», — каже Катерина.

Також протестувальники повинні враховувати, що допомога від партнерів послаблюється. Інші країни мають бачити нас, щоб зрозуміти, як нам, народу, потрібна їхня підтримка.

«Якщо у нас не буде допомоги від світової спільноти — нам кінець. І колись, якщо все це буде продовжуватись, як є зараз, вони (росіяни. — Ред.) пройдуть за три дні, як вони і хотіли. Можливо, місцевій владі є куди бігти, а нам — ні».

За минулий тиждень Одеська міська рада та ОВА виклали на сайті Prozorro два нових тендери, що викликали суспільне обурення: це закупівля літньої форми для муніципальної варти та капітальний ремонт прилеглої території Одеської обласної лікарні.

4 жовтня 2023 року Одеська міська рада виклала тендер на закупівлю форменого одягу для муніципальної варти, куди входять літні тактичні брюки, костюм (сорочка та брюки), костюм демісезонний (куртка та брюки), кепка, дві футболки, куртка флісова та флісова шапка. Сума тендера становить 6,6 млн грн.

«Літня форма зараз трішечки не на часі. Але, при всій повазі до хлопців, які стоять у варті, у нас є сотні тисяч людей, які не мають базових речей на фронті, і саме ці запити міська влада повинна закривати», — коментує Катерина Ножевнікова.

На капітальний ремонт прилеглої території Одеської обласної лікарні Одеська ОВА планує виділити 35,4 млн грн. Ремонт передбачає ремонт асфальтового покриття та тротуару, а також наведення розмітки. Місцеві жителі повідомляють, що стан доріг біля лікарні абсолютно некритичний.

При цьому, як повідомляє Катерина Ножевнікова, в цій лікарні досі збирають милиці та інвалідні візки, а волонтери досі купують ліки.

Також нещодавно з’явився тендер на реконструкцію зовнішніх електромереж вуличного освітлення на території обласної лікарні на суму 11,9 млн грн.

Катерина Ножевнікова та одесити вимагають від влади не витрачати їхній час і нарешті почути вимоги.

Більше у Telegram 

Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости