П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

"Виділяти кошти на армію, а не на бруківку". У Львові та Одесі люди вийшли на протести

+ -
0

В Одесі та Львові 9 вересня провели пікети з вимогою спрямувати гроші платників податків на найнеобхідніше для ЗСУ замість інших витрат, які робить місцева влада.

До одиночних пікетів біля Львівської обласної військової адміністрації приєдналося приблизно 60 осіб, повідомляє "Суспільне". На одиночний пікет прийшов автор петиції про обмеження некритичних витрат щодо зростання обороноздатності України Святослав Літинський. Він заявив, що його петицію підтримало понад 25 тис.

"Кабмін розглянув цю петицію і відповів, що у нас все нормально. В результаті нічого не змінилося. Тож оголосив сьогодні одиночний пікет. І сподіваюся, що до громади дослухаються", – сказав він.

Серед тих, хто вийшли на пікет, був також ветеран російсько-української війни, тяжко поранений офіцер 93-ї окремої механізованої бригади Артур Кирєєв.

"Я прийшов на одиночний пікет, щоб донести до нашої влади, що зараз треба виділяти кошти на армію, а не на бруківку, побудову нових стадіонів та чогось іншого", – каже він. Військовий планує продовжити акцію та привести із собою друзів.

Поодинокі пікети у Львові тривали одну годину. За цей час до пікетувальників не вийшов ніхто із представників влади. Тому вони мають намір повторити цю акцію 15 вересня.

Літинський заявив, що позитивні кроки від протестів уже є. Увечері 8 вересня начальник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що у Новояворівську Львівської області не реконструюватимуть біатлонне стрільбище та лижеролерні траси. Договір щодо цього не підписали.

Пікет проти неадекватних тендерів із 28 серпня проходить під стінами Одеської міської ради, пише "Думська". Уранці 9 вересня на Думській площі зібралася понад 1 тис. людей. Мітинг відбувся мирно, протестувальники скандували "Гроші на ЗСУ", "Ганьба" та "Гена, виходь".

Голова одеського благодійного фонду "Корпорація монстрів" Катерина Ножевнікова заявила, що люди вийшли не проти влади – вони просто хочуть, щоб влада їх почула.

"Ми вимагаємо витрачати податки на допомогу військовим, на турнікети, човни, автомобілі для евакуації. А замість цього щодня бачимо тендери: суди, ялинки, фасади, барабани", – сказала вона.

Мітинг тривав понад годину, люди співали гімн України та ділилися з журналістами історіями своїх близьких, що воюють на фронті. Ніхто зі співробітників мерії до них не вийшов.

Більше у Telegram 

Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости