П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

На Одещині посадовці викрали з державного бюджету 7,5 мільйонів гривень

+ -
0

На Одещині члени організованої злочинної групи привласнили понад 7,5 млн грн, виділених державою на будівництво амбулаторій сімейної медицини.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Правопорушникам висунули обвинувачення в організації заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах, організації складання завідомо неправдивих офіційних документів та організації розпорядження майном, одержаним злочинним шляхом.

До складу організованої злочинної групи входили службові особи Управління капітального будівництва Одеської обласної державної адміністрації та зареєстрованого у Києві товариства з обмеженою відповідальністю, яке спеціалізується на будівництві житлових і нежитлових будівель. 

Зловмисники забезпечували собі виграші у відкритих торгах на закупівлю місцевим органом державної виконавчої влади робіт з будівництва амбулаторій загальної практики, укладали договори між Управлінням капітального будівництва та будівельною фірмою, отримували аванс і створювали видимість виконання взятих на себе зобов’язань. Натомість в облікову будівельну документацію вони вносили відомості із завищеними обсягами виконаних будівельних робіт як з метою неправомірного заліку авансових платежів, так і для перерахування бюджетних коштів на рахунки будфірми за роботи, які фактично не виконувалися.

У такий спосіб правопорушники з травня по грудень 2021 року заволоділи бюджетними коштами на загальну суму понад 7 500 000 гривень, виділених на будівництво амбулаторій в Ізмаїльському, Подільському та Одеському районах. Крім того, було встановлено, що доходи, одержані злочинним шляхом, вони легалізовували, зокрема шляхом придбання автомобілів преміум-класу.

Тепер правопорушникам загрожує до 12-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

На майно, здобуте ОЗГ злочинним шляхом, накладено арешт. Суд буде приймати рішення щодо його конфіскації та повернення державі.

Більше у Telegram 

Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости