П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Підозрюють в хабарництві: Сільського голову з Одещини відсторонили від посади

+ -
0

Слідчий суддя Березівського районного суду відсторонив від займаної посади Курісовського сільського голову Валентина Григоржевського. Минулого тижня сільський голова був затриманий на хабарі.

За даними слідства, Григоржевський «торгував» можливістю участі у тендерних закупівлях з проведення ремонтних та будівельних робіт на території своєї громади. Правоохоронцям відомо, що 11 серпня посадовець у своєму службовому кабінеті запропонував представнику ФОПа безперешкодно отримувати підряди. Умовою для подальшої співпраці було надання сільському голові 10% від вже отриманої підприємцем оплати за виконаний капремонт підвалу Курісовської ЗОШ. Підвал, до речі, планують використовувати, як укриття. 

Правоохоронці вважають, що сільський голова хотів відкат з коштів за роботи, замовлені відділом освіти, культури, молоді, спорту і туризму Курісовської сільради. Вартість цих робіт склала 985 943,86 гривні.

Як з?ясував  «Антикорупційний вимір», хабар Валентин Григоржевський хотів отримати від ФОП Івана Приступи. Саме він, судячи з даних Prozorro, виконував роботи з ремонту підвалу.

За тиждень після розмови про відкат, сільський голова знову зустрівся з підприємцем у своєму службовому кабінеті. В той день, 18 серпня, Григоржевський отримав першу частину коштів – 1000 доларів. Невдовзі він знову зустрівся з підрядником і запевнив, що в разі передачі другої половини хабаря з ним буде підписано договір на ще один ремонт. 

Вже 28 серпня підприємець прийшов до посадовця з грошима. Одразу після отримання другого траншу в розмірі 1000 доларів, чиновника затримали, а наступного дня вручили підозру. 

Днями слідчий суддя Березівського районного суду Одеської області відсторонив Валентина Григоржевського від посади, аби він не зміг вплинути на свідків чи знищити якісь докази у справі. 

Наразі посадовцю загрожує від п?яти до десяти років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскацією майна.

Більше у Telegram 

Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости