П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Військовий чиновник вкрав бюджетні кошти на будівництві спорткомплексу для ЗСУ, - СБУ

+ -
-1

СБУ затримала в Одесі військового чиновника, який вкрав бюджетні кошти на будівництві спорткомплексу для ЗСУ. У результаті комплексних заходів в Одесі затримано головного інженера військового квартирно-експлуатаційного управління. Про це повідомляє пресслужба Управління СБУ в Одеській області.

За даними слідства, посадовець привласнив більше ніж 1 млн бюджетних гривень, які були виділені на будівництво багатофункціонального спортивного комплексу в одному з військових містечок регіону.

Для реалізації оборудки він залучив директора місцевої будівельної компанії. Відповідно до укладеного договору підприємець мав забезпечити всі роботи зі зведення сучасного спорткомплексу для українських захисників.

Однак, підрядники не виконали свої зобов’язання. Зокрема не встановили понад 800 м? гумового покриття та понад 50 засобів зовнішнього освітлення.

За інформацією СБУ, фігуранти отримали повну оплату з бюджету і вивели гроші у тінь та розподілили між собою. Для цього вносили недостовірні відомості до звітної та фінансово-господарської документації. Будівельно-технічні та економічні експертизи підтвердили факти злочинної діяльності.

За інформацією Центру публічних розслідувань головному інженеру військового квартирно-експлуатаційного управління повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України. Крім того, за такими ж статтями Кримінального кодексу України кваліфіковано дії його спільника – директора компанії-підрядника.

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Відомо, що раніше співробітники Служби безпеки України затримали старшого зміни митниці в пункті пропуску "Старокозаче". Як стверджують слідчі чоловік залучив своїх підлеглих інспекторів до протиправної схеми вимагання хабарів від водіїв автомобілів, які перетинали українсько-молдовський кордон без довіреностей від власників.

Також СБУ затримала на Одещині працівника військкомату за підозрою у допомозі ухилянтам. За 5 тисяч доларів США він обіцяв молодикам організувати підроблені медичні документи щодо непридатності до військової служби за станом здоров’я.

Більше у Telegram 

Источник

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости