П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Ізмаїльських прикордонників затримали за підозрою у поборах

+ -
0

Прокурори Одеської обласної прокуратури повідомили про підозру начальнику та інспектору одного з відділів прикордонної служби Ізмаїльського прикордонного загону за фактом одержання хабаря.

За даними слідства, керівник відділу прикордонної служби організував злочинну схему з вимагання від підлеглих співробітників хабарів, спонукаючи отримувати їх від представників компаній-агентів за спрощений огляд суден під час прикордонного контролю.

Тариф складав 100 доларів США за морське судно та 50 доларів США за річкове судно, що прибуває чи вибуває з України через державний кордон. Так, за одну зміну підлеглі мали заносити до 2 тисяч доларів США.

"Кошти прикордонник одержував напряму або через свого спільника – інспектора відділу. Прикордонників затримали після одержання чергового траншу неправомірних коштів. Правоохоронці задокументували одержання спільниками 3400 доларів США", - йдеться в повідомленні прокуратури.

За клопотанням прокурора підозрюваним обрали запобіжний захід – тримання під вартою з альтернативою застави.

Також зазначимо, що правоохоронці провели 12 обшуків в межах кримінальних проваджень, розпочатих за фактами незаконного збагачення у період воєнного стану заступником начальника Одеського обласного територіального центру комплектації та соціальної підтримки Одеської області, за сумісництвом депутата місцевої ради.

В прокуратурі не вказують, про кого саме йдеться, але можливо маються на увазі депутат Южненської міської ради Єгор Смирнов та ще двоє депутатів цієї ж міської ради Віталій Розмериця та Вадим Назаренко. Які 4 серпня отримали наказ командування про переведення їх з посад у територіальному центрі комплектації для подальшої служби в одну з бригад, що виконує завдання на передньому рубежі. 

Більше у Telegram 

Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости