П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Аукціон з приватизації Білгород-Дністровського порту відбудеться в серпні

+ -
0

Вже у серпні відбудеться аукціон з приватизації єдиного майнового комплексу ДП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт». 

 Торги проведуть 7 серпня. Стартова ціна об’єкта для аукціону з умовами — 184,9 млн грн (без урахування ПДВ). Розмір гарантійного внеску — 36,9 млн грн (без ПДВ), йдеться в оголошенні на «Prozorro.Продажі».

Стартова ціна лоту для аукціону зі зниженням стартової ціни складає 92,4 млн грн (без ПДВ). Гарантійний внесок у цьому випадку становитиме 18,4 млн грн.

Покупець зобов’язаний отримати дозвіл Антимонопольного комітету на безпосереднє або опосередковане придбання у власність активів у вигляді єдиного майнового комплексу (дозвіл на концентрацію). 

Припинення юрособи — ДП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт» — необхідно здійснити не пізніше 1 року після переходу права власності.

Також майбутній власник порту зобов’язаний протягом півроку від дати переходу права власності забезпечити:

  • погашення боргів порту із заробітної плати перед бюджетом у розмірі, що
  • складеться на дату переходу права власності на об’єкт приватизації;
  • недопущення звільнення працівників порту з ініціативи покупця чи уповноваженого ним органу (за винятком вчинення працівником дій, за які передбачено звільнення.

У першому кварталі 2023 року загальний дохід порту склав 7,3 млн грн (за основним видом діяльності — 6,78 млн грн). 

Сумарна поточна кредиторська заборгованість підприємства складає, станом на 31 березня, 125,8 млн грн. Борг по зарплатах та платежах в бюджет — 96,3 млн грн (у тому числі пеня — 1,7 млн грн).

Нагадаємо, це вже п’ята спроба ФДМУ приватизувати Білгород-Дністровський порт. Перший аукціон мав відбутись 3 березня, однак ніхто не подав заявки на участь. Другий аукціон відбувся 13 березня, однак переможець не оплатив лот. 

Третій аукціон 6 червня не відбувся через відсутність учасників. Четвертий, 14 червня, не відбувся з цієї ж причини.

Порту потрібні інвестиції та модернізація для запуску повноцінної роботи. Це можливо лише завдяки залученню приватного інвестора.

Раніше USM повідомляв, що трудовий колектив ДП «БДМТП» може залишитися без зарплат через конфлікт підприємства з податківцями. Податкова служба Одеської області примусово списала з рахунків підприємства майже 850 тис. грн, які призначалися для зарплат працівникам порту.

Важливо, що новий власник порту, якого оберуть в ході процедури приватизації, має повністю погасити борги із зарплати та податків протягом 6 місяців після купівлі об’єкта. Тож податкова служба практично не має жодних ризиків, що після приватизації новий господар порту не виплатить борги перед бюджетом.


Стежте на нами у Telegram 

Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости