П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Росія в ООН і Радбезі — найбільший обман в історії міжнародної політики

+ -
-1

РФ ніколи не набувала статусу учасника ООН у відповідності до чинного Статуту, процедурних правил Генеральної Асамблеї та Ради Безпеки ООН.

Достеменно відомо, що в Секретаріаті та Генеральній Асамблеї ООН відсутні документальні матеріали, які підтверджують законність знаходження російської делегації у складі ООН. Єдине, що є в ООН це лист підписаний тогочасним президентом Б. Єльциним від 24.12.1991 на адресу Генерального секретаря ООН, в якому зазначається, що: «членство СССР в ООН, в том числе в Совете Безопасности, во всех других органах и организациях системы ООН продолжается при поддержке стран Содружества Независимых Государств Российской Федерацией (РСФСР). В связи с этим прошу вместо названия «Союз Советских Социалистических Республик» использовать наименование «Российская Федерация». При цьому, формальне перейменування СРСР у російську федерацію відбулось лише 25.12.1991 року.

Крім того, в основоположному документі про створення ООН [Статуті від 1945 року] юридична особа «Російська Федерація» чи «Росія» не згадується взагалі, а учасниками засновницями були Українська та Білоруська соціалістичні республіки. А посилання у вищевказаних листах на Алма-Атинські угоди про створення СНД є нікчемними та не несуть жодних юридичних наслідків, оскільки тогочасні керівники СНД не мали права делегувати місце СРСР в ООН і Раді Безпеки іншій країні, оскількитакі рішення відповідно до положень статей 3 та 4 Статуту ООН належать виключно до повноважень Генеральної Асамблеї ООН.

01 грудня 2022 року Верховною Радою України прийнято «Заяву про незаконність перебування росії в ООН…».

15 грудня вказане питання винесено в Конгрес США в якості проекту резолюції.

16 грудня 2022 Міністр закордонних справ Д. Кулеба зробив офіційну заяву про початок процедури виключення росіїї із ООН.

Також започаткована широкомасштабна інформаційна компанія «Геть росію із ООН» #unrussiaUN, для формування у громадян країн-членів ООН розуміння та усвідомлення незаконності та безпідставності перебування росії в ООН, припинення рф зловживання правами Постійного члена Ради Безпеки та як наслідок припинення збройної агресії проти України.

З цією ж метою створено сайт www.kickrussiaout.info, де зібрано доказову базу, наукові статті, інтерв’ю та інші матеріали, а також засновано на американській онлайн платформі «change.org» петицію «Kick Russia out of the UN», кількість підписантів якої вже більше 250 тисяч.

З поміж іншого, за сприяння місцевої влади сьогодні у м. Бородянка, Київської області, на одній із зруйнованих будівель розміщений банер із закликом вигнати росію із ООН та QR кодом, який веде на зазначену петицію.

Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости