П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Зайнятість, освіта та навчання молоді повинні стати найважливішими політичними пріоритетами України – Геннадій Чекіта

+ -
0

Про це повідомив народний депутат України фракції Партії «Блок Петра Порошенка», член ПА «Євронест» Геннадій Чекіта за результатами засідання Комітетів Асамблеї з питань енергетичної безпеки, економічної інтеграції, наближенню нормативної бази та конвергенції з політикою ЄС, що відбулося 23 травня в парламенті Республіки Молдови.

«Разом з європарламентарями з Німеччини, Фінляндії, Польщі, нашими Східноєвропейськими партнерами з Вірменії, Азербайджану, Грузії, Молдови ми говорили про вплив економічної кризи на рівень безробіття серед молоді в наших країнах та інших державах Європи. І цифри, які прозвучали в доповідях європейських колег, виглядали досить песимістично: історичний пік світового рівня безробіття серед молоді в більш ніж 13% був досягнутий в 2016 році. Кількість безробітних молодих людей у всьому світі збільшилася на півмільйона і становить 71 мільйон чоловік. І в 2017 році, швидше за все, залишиться таким же. Безумовно, всі ці проблеми дуже актуальні і для України », – зазначив Чекіта.

Він підкреслив, що відсутність перспективних можливостей для працевлаштування нерідко стає головним чинником, через який молодь позбавляється стимулу активно шукати роботу. Тому основний акцент слід робити на створення таких перспективних можливостей і умов для їх розвитку на національному і на місцевому рівнях.

«Створення таких умов в нашій країні дуже важливо, адже, стикаючись з перспективою безробіття, наші молоді люди нерідко їдуть в пошуках кращої освіти і працевлаштування за кордон. Нам необхідні стратегії для молоді і закони, що відкривають «зелене світло» цим стратегіям в галузі освіти, навчання, зайнятості, підприємництва, соціальної інтеграції та активної участі в житті громадянського суспільства », – вважає парламентар.

Також він зазначив, що представники ЄС і Східноєвропейські країни-партнери в ході засідання Комітету Парламентської асамблеї «Євронест» висловили готовність брати активну участь в обміні досвідом у створенні робочих місць, залученні молодих людей в політику, в захисті їхніх економічних, соціальних і трудових прав.

«Конкретними кроками в реалізації такої спільної стратегії вже зараз може стати участь нашої молоді  в різних програмах ЄС для молоді, таких як «Еразмус +», ініціативи зайнятості молоді та молодіжної гарантії,«EU4Youth», двосторонні і регіональні програми професійної освіти і навчання та програма «Творча Європа». Завдяки цьому, Україна, у співпраці з європейськими країнами, зможе забезпечити умови для плавного переходу з системи освіти до працевлаштування – через зв’язок між отриманням теоретичних знань і практичним навчанням, через якісні стажування. Але, мобільність пов’язана не тільки з можливостями, а й з ризиком. Тому молоді люди повинні мати можливості працевлаштування, в першу чергу, у власних регіонах і країнах », – резюмував Г.Чекіта.

Резолюція, прийнята в рамках засідання Комітетів ПА «Євронест» буде направлена голові Європейського парламенту, Ради ЄС, Єврокомісії, заступнику голови Комісії та верховному представникові Союзу із закордонних справ і політики безпеки, Європейській службі зовнішньополітичної діяльності, урядів і парламентів держав-членів ЄС і Східноєвропейських країн-партнерів.

Довідка: Парламентська асамблея «Євронест»  створена в 2011 році. Акт про її створення було підписано в Брюсселі Президентом Європарламенту, першим віце-головою Міллі Меджлісу Азербайджану, спікером Національних зборів Вірменії, першим віце-спікером парламенту Грузії, головою парламенту Молдови і головою Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції.

Цілями створення асамблеї стало сприяння всебічному парламентському діалогу, контактам між людьми та цінностями ЄС, а також міжнародне співробітництво в сфері енергетики, навколишнього середовища, охороні здоров’я, боротьби зі злочинністю та тероризмом.

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости