П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Книжки двох одеситів увійшли до Довгого списку Дитячої Книги року BBC

+ -
-1

Двоє авторів із Одеси Соня Зелена та Дмитро Журавель увійшли у Довгі списки номінантів на премію Книга року BBC 2022 з дебютними дитячими книжками.

Обидві книги були надруковані у Харкові в 2022 році попри війну та постійні обстріли міста. 

Соня Зелена (справжнє ім?я Євгенія Селезньова) — в минулому сімейна лікарка, останні 6 років займалась копірайтингом, медіа-менеджментом та комунікаціями; також організовувала художні виставки; була медіа-координаторкою Одеського національного художнього музею. 

Книжку про вакцини Соня разом із видавництвом замислила ще наприкінці 2020 року: тоді ця тема була особливо актуальною, але, на думку авторки, не втратила гостроти й зараз — адже майже кожна дитина так чи інакше стикається з щепленнями у повсякденному житті. 

У "Мікробам не читати!" тему вакцин досліджують допитлива дівчина Марічка і її кошеня Тигидик: вони разом вивчають, як працюють вакцини, хто їх винайшов, і як підготуватись до щеплень. Окрему увагу приділено відкриттям українських учених. 

Дмитро Журавель - журналіст, головний редактор сайту "ШоТам?", колишній редактор одеського Суспільного, "Opinion" та "Litoda", мандрівник автостопом. Співавтор збірок "Галерея чуття" (видавництво Nebo BookLab Publishing), "Татомамосніг" (АССА) та "Моє Різдво" (АССА). 

"Нікому ані слова, або Як розлюбити абрикоси" - літня детективна пригода у декораціях маленького південноукраїнського міста, натхненного Білгородом-Дністровським, рідним містом автора. 

Головним героям повісті доводиться потайки від батьків вирушити у незнайоме містечко, аби відшукати зниклого чотирилапого друга. Чи вдасться їм знайти Рекса, чого ще їх навчить ця подорож, і до чого тут абрикоси - читачі дізнаються вже з книжки! 

Раніше журі 13-го Одеського міжнародного кінофестивалю, який через повномасштабне вторгнення російської федерації в Україну відбувся 14 - 23 жовтня у межах 38-го Варшавського міжнародного кінофестивалю під назвою "Одеса – Варшава: український конкурс", визначило переможців. 

У Варні за підтримки Посольства України у Болгарії, Громадської організації “Ми разом” та діаспори “Український дім” пройшла прем’єра фільму “Маріуполь. Втрачена надія”. 

Нобелівську премію миру цього року отримав український Центр громадянських свобод, який після вторгнення росії в Україну бере участь у виявленні та документуванні військових злочинів росії проти українського цивільного населення.

Источник

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости