П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Одеса призупинила співпрацю із Всесвітнім клубом одеситів, який вручив премії росіянам

+ -
+1

Міська влада Одеси призупинила взаємодію із Всесвітнім клубом одеситів через те, що, попри війну з Росією, той присудив перемогу в літературному конкурсі росіянам, які неоднозначно висловлювалися про Україну та співпрацювали з пропагандистськими медіа.

Про це написав на своїй сторінці у фейсбуці міський голова Одеси Геннадій Труханов.

«Ідеться про підбиття підсумків Одеської міжнародної літературної премії імені Ісаака Бабеля, де російських письменників як включили до складу журі, так і удостоїли дипломів. Серед них, зокрема, є ті, хто дозволяв собі неоднозначні висловлювання на адресу України, а також співпрацював із російськими медіа, які відкрито підтримують дії Росії», – пояснив Труханов.

Він зазначив, що все це відбулося на тлі вторгнення в Україну, коли артисти світового рівня скасовують свої концерти в Росії через війну.

13-го липня в Одесі вручили міжнародну літературну премію імені Ісаака Бабеля за найкращу новелу. Серед лауреатів і журі були і росіяни. Дипломантом премії став росіянин Лев Усискін, який отримав нагороду за оповідання «Марки». А третє місце та звання лауреата отримали Тетяна Хорхіна та Григорій Ряжський – теж представники Росії. Тим, хто отримав звання лауреата, правилами премії передбачені грошові винагороди.

Нагадаємо, що в Одесі правоохоронці викрили місцевого мешканця, який закликав Росію до активних бойових дій в Одесі. Чоловік просив окупантів вдарити по місту ракетами.

У середині червня міський голова Одеси Геннадій Труханов пропонував перейменувати вулиці і площі міста, названі на честь країни-агресора або російських діячів.

Источник

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости