П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Арештовані активи компанії Руст Україна і банку Форвард: підозрюють у фінансуванні агресії РФ

+ -
0

За ініціативи Служби безпеки України заарештовані активи підприємства і банку, які підозрюються у спонсоруванні агресії Російської Федерації. За даними співрозмовника LIGA.net у правоохоронних органах, йдеться про ТОВ "Руст Україна" та АТ "Банк Форвард".

Як зазначили в СБУ, накладений арешт на рухоме та нерухоме майно і корпоративні права компанії-дистриб’ютора алкогольних напоїв та одного із комерційних банків, кінцевим бенефіціаром яких є громадянин Росії.

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь у дискусіях

"Встановлено, що частина прибутку цих підприємств йшла на підготовку та ведення війни проти України, а також на фінансування заходів РФ, спрямованих на ослаблення нашої держави", – ідеться у повідомленні.

Орієнтовна вартість арештованого судом майна обох юросіб сягає майже 880 млн грн, а корпоративних прав – понад 1,2 млрд грн.

У компанії-дистриб’ютора заарештовані корпоративні права у вигляді 100% статутного капіталу у розмірі майже 125 млн грн, 9 легкових автомобілів на загальну суму понад 3 млн грн, 282 950 пляшок алкогольної продукції на загальну суму більше 24,5 млн грн, 5 рахунків, відкритих в українських банках.

Серед заарештованого майна комерційного банку: 100% акцій загальною вартістю понад 1 млрд грн, будівля у центрі Києва загальною площею понад 3 тис. кв. м орієнтовною вартістю майже 850 млн грн, 5 транспортних засобів на загальну суму майже 1,5 млн грн.

СБУ продовжує досліджувати всі обставини діяльності цих підприємств у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 113 (диверсія) та ч. 1 ст. 437 (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни) Кримінального кодексу України.


Відповідно до податкового реєстру, кінцевий бенефіціарний власник ТОВ "Руст Україна" - російський горілчаний магнат та власник холдингу Російський Стандарт Рустам Таріко. Бізнесмен перебуває у рейтингу найбагатших людей Росії за версією російського Forbes.
Форвард Банк раніше мав назву Російський стандарт (Україна). На ринку він присутній із 2006 року. Контролером банківської групи Форвард, яка розпалася 29 грудня 2019 року, значився теж Рустам Таріко.
Источник

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости