П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

933 млн грн податків перерахував Морський торговельний порт «Южний» до державного бюджету у 2021 році

+ -
+1

ДП «МТП «Южний» – один із найбільших платників податків України. У 2021 році оброблено 16,7 млн тонн вантажів, що дозволило перерахувати до скарбниці 933 млн грн (131% плану). Підприємство забезпечило надходження до держбюджету 552 млн грн, до місцевого бюджету – 164 млн грн, - повідомляе прес-служба підприємства

«Морський торговельний порт «Южний» послідовно та системно виконує свій обов'язок перед Україною – регулярно виплачує податки, дивіденди та частку свого чистого прибутку до скарбниці, а це 80%. Відповідальне виконання своїх зобов'язань перед державою дозволяє робити його ефективнішим та сучаснішим», – сказав Олександр Олійник, в.о. директора ДП «МТП «Южний».

Внесок держстивідора у розвиток економічної кон'юнктури не обмежується сплатою податків, він також включає створення робочих місць і забезпечення колективу високими соціальними гарантіями. У 2021 році фонд оплати праці склав 939 млн грн. Співробітник підприємства у середньому отримував 28 230 грн на місяць. Робочий основної професії – докер-механізатор – 44 432 грн на місяць.

Ефективне функціонування державних підприємств формує високорозвинене соціально-економічне середовище країни. Від роботи держстивідора також залежить енергетична незалежність України (розвантажено 336,5 тис. тонн енергетичного вугілля, а також 9 суден з елементами вітроелектростанцій) та ефективність логістики великих експортоорієнтованих підприємств (завантажено 13,8 млн тонн руди, чавуну та ін.).

Довідка: Державне підприємство «Морський торговельний порт «Южний» розташоване в незамерзаючій глибоководній акваторії порту Південний, одного з найбільших і перспективних на Чорному морі. Спеціалізується на переробці навалочних, генеральних і тарно-штучних вантажів, які перевозяться морським, залізничним і автомобільним транспортом. Підприємство оперує п'ятьма глибоководними причалами, два з яких мають можливість обробляти судна типу Capesize, завантажуючи їх до повної вантажомісткості. Досягнута річна потужність роботи підприємства у 2020 році – 18,81 млн тонн.

Похожие новости

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости