П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

В Україні посилять умови виходу на пенсію

+ -
0

Для того, щоб вийти на пенсію у 60 років, українцям необхідно буде не 28 років страхового стажу, а 29 років.

Відповідне правило почне працювати з 1 січня 2022 року, повідомляє місцевий портал «Дзеркало тижня». Таким чином, щоб вийти на пенсію, громадянам України доведеться працювати на рік більше.

Вимоги до трудового стажу щорічно збільшуються згідно із Законом «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». Тож згодом необхідний термін мінімального стажу піднімуть до 35 років.

Ті українці, які мають 15 і менше років стажу, не претендуватимуть на пенсію від держави, а зможуть розраховувати лише на допомогу, якщо їхні доходи не покриватимуть прожитковий мінімум.

Раніше, 5 листопада, українські ЗМІ з посиланням на Кабмін країни писали, що пенсіонери в Україні після перерахунку виплат у 2022 році отримуватимуть менше фактичного прожиткового мінімуму.

Мінімальна пенсія становитиме 1934 грн ($73,6). При цьому вважається, що на базові потреби пенсіонера в Україні без урахування інтернету та мобільного зв’язку потрібно щонайменше 3692 грн ($150,9).

Серед причин зниження пенсій та зарплат називаються відсутність виразної політики щодо детінізації зарплат, відмова підвищувати мінімальну зарплату для рівня її реальної позначки, складна ситуація в економіці.

1 серпня український політолог Віктор Таран зауважив, що президент України потрапив у ту саму пастку, як і раніше колишній президент Петро Порошенко. Він зазначив, що «на тлі провалу всіх мирних ініціатив на сході» Зеленському потрібно досягти реальних успіхів в економіці, а для цього, за його словами, потрібно, щоб у людей почали зростати зарплати та пенсії.

Источник

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости