П О Р А     Г О В О Р И Т Ь

Без компромиссов

Відбулася сесія обласної ради VII скликання

+ -
0

Перед початком пленарного засідання народні обранці заслухали звернення представників громадської організації воїнів-інтернаціоналістів в Одеській області стосовно соціальних виплат. Заслухавши представника громадської організації та директора Департаменту охорони здоров’я та соціального захисту населення ОДА Тетяну Криву, Анатолій Урбанський резюмував: «Розпорядником коштів є комунальна установа «Стратегія Життя», повноваження з управління якою делеговано обласній державній адміністрації. У міжсесійний період буде створено роботу групу для розробки відповідного проекту рішення, згідно з яким повноваження управління комунальною установою «Стратегія Життя» буде передано обласній раді».

Відкриваючи засідання, голова регіонального парламенту традиційно привітав іменників – колег по депутатському корпусу, які відсвяткували свої дні народження в період між шостою та сьомою сесіями: Віталія Свічинського, Олега Казимирова, Ірину Коваліш, Сергія Біба, Ігоря Недозимованного, Михайла Лазаренко, Ігоря Іоганова, Сергія Петровського, Руслана Табунщика, Дмитра Барвіненко, Вадима Шкарівського, Романа Сеника, Сергія Паращенко, Миколу Авілова, Миколу Дерев’янко, Микиту Кузькевича, Юрія Дімчогло, Олега Радковського, Владислава Фініка, Олександра Бондаренко, Олександра Ахмерова, Ігната Братінова, Віктора Андрєєнкова, Радіона Абашева, Віталія Саутьонкова, Анатолія Чередниченко, Валентин Волканова, Олега Сулакова, Олега Кутателадзе, Анатолія Садовника, Олеся Вітряного, Князя Хачатряна, Сергія Булигіна-Шрамко, Олега Батлюка, Дмитра Барінова, Івана Стрелю, Олега Бабенко, Григорія Бойко.

Ще одним приємним моментом сесійного засідання було вручення Почесної відзнаки Одеської обласної ради депутату від фракції «Довіряй Ділам», керівнику депутатської групи «Справедливість» Ігорю Іоганову.

Також Анатолій Урбанський вручив депутату обласної ради Олександру Адзеленко відзнаку Міністерства оборони України – нагрудний «Знак Пошани» за вагомий особистий внесок у справу розвитку Збройних Сил України, активну допомогу у тяжкі часи початку АТО, участь у військово-патріотичному вихованні молоді, плідну громадську діяльність та сумлінне служіння українському народові.

Крім того, з сесійної трибуни було зачитано інформацію про створення нової депутатської групи «Сильніші Разом», керівником якої став Віталій Саутьонков. До її складу увійшли Владислав Фінік, Віктор Бакланов, Віктор Баранський, Микола Біб, Сергій Біб, Володимир Осіпов.

В числі перших питань – ряд депутатських звернень до керівництва країни. Вони стосуються фінансування професійно-технічних училищ, необхідності зниження тарифів на комунальні послуги для населення, скасування розпорядження голови ОДА щодо перейменування вулиць Київського району м. Одеси: проспект Маршала Жукова на проспект Небесної Сотні, вулицю Валентини Терешкової на вулицю Героїв Крут, вулицю Бабушкіна на вулицю Семена Яхненка, вулицю 25-ї Чапаївської дивізії на вулицю Інглезі.

Також депутатський корпус підтримав звернення до Верховної Ради України та Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана щодо виділення коштів із державного бюджету на проведення капітального ремонту нежитлового приміщення будівлі «малої ковзанки» спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з катання на ковзанах «Крижинка».

Далі Анатолій Урбанський оприлюднив інформацію про зміни у персональному складі президії Одеської обласної ради VІI скликання. Так, до складу президії увійшов керівник депутатської групи «Стратегія ЄС для Дунайського регіону» Юрій Маслов.

У депутатів виникли запитання до директора Департаменту «Агенство з питань інвестицій та розвитку» Одеської ОДА Любов Шипович щодо затвердження  плану заходів з реалізації у 2016-2017 роках Стратегії економічного та соціального розвитку Одеської області до 2020 року. В результаті обговорення народні обранці ухвалили даний документ з урахуванням деяких доповнень.

Під час подальшого обговорення депутати підтримали внесення змін до обласного бюджету та ряду програмних документів. Серед них – обласна цільова програма соціальної підтримки населення на 2016-2017 роки «Захист і Турбота», комплексна програма «Освіта Одещини» на 2015-2018 роки, «Безпечна Одещина» на 2014-2016 роки, регіональна програма енергоефективності Одеської області на 2016-2018 роки та інші.

Було ухвалено і звернення до Верховної Ради України щодо перейменування Фрунзівської селищної ради на Захарівську, Ленінської сільської ради на Торосівську (Захарівський район), Орджонікідзевської сільської ради на Армашівську (Ширяївський район), Жовтневої сільської ради на Петровірівську (Ширяївський район). А також – перейменування сіл Дельжилер Татарбунарського району на Дмитрівку та Латівки Біляївського району на Котівку.

Далі були блоки земельних, кадрових та майнових питань. Після чого присутні заслухали голову постійної комісії з питань правової політики, забезпечення законності та правопорядку боротьби з організованою злочинністю та корупцією Руслана Табунщика про криміногенну ситуацію в Одеській області.

Перший заступник голови облради та керівник депутатської фракції «Батьківщина» Олег Радковський виступив з інформацією про проведення відкритого конкурсу на кращу проектну пропозицію спорудження пам’ятника Героям Небесної Сотні.

У завершальній частині сесії були розглянуті депутатські запити.

Анатолій Урбанський подякував колегам за конструктивну роботу та відповів на запитання журналістів на традиційному брифінгу.

Добавить комментарий

Автору будет очень приятно узнать обратную связь о своей новости.

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent

Комментариев 0

Последние новости